Mađari počeli gradnju druge ograde na granici sa Srbijom i spremili za sve to 130 miliona dolara

Druga ograda potrebna pošto se očekuje da ove godine dođe veći broj migranata

  • 6

Mađarska je počela da gradi drugu ogradu na granici sa Srbijom kako bi zaustavila priliv migranata u tu zemlju, potvrdio je danas portparol mađarske vlade pisanje lista "Mađar idok".

27. noć zaredom na ulicama: Demonstranti u Rumuniji napravili zastavu EU (FOTO)

Mađarska je ogradu duž granice sa Srbijom i Hrvatskom već izgradila 2015. godine, a vlada navodi da je ova druga ograda potrebna pošto se očekuje da ove godine veći broj migranata stigne do mađarske granice, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šef kabineta mađarskog predsednika Janoš Lazar prošle nedelje je rekao da je vlada opredelila 130 miliona dolara za izgradnju ograde i kampove za migrante.

On je tada najavio da će druga ograda, koja će za sad biti samo na srpsko-mađarskoj granici, biti izgrađena čim vremenske prilike to dozvole a da će biti dovršena do kraja proleća, podseća Rojters.

Aktivisti za ljudska oštro su kritikovali mađarsku migracionu politiku, uključujući i mere kojima bi se tražioci azila smestili u pritvorske kampove na granici dok im zahtev ne bude rešen.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA