≫ 

Krvave glave u Skoplju: Povređeni novinar i snimatelj, završili na Urgentnom (FOTO)

Oni su van životne opasnosti, a nakon detaljnih analiza znaće se koliko su teške povrede

  • 2

Pred kraj večerašnjeg protesta "Za zajedničku Makedoniju" protiv dvojezičnosti i navodne federalizacije Makedonije, napadnuta je ekipa televizijskog portala A1ON. Sa povredama glave, lica i kičme u Urgentnom centru u Skoplju završili su novinar Aleksandar Todevski i snimatelj portala A1ON Vladimir Želčevski.

POSLEDNJA VEST: Makedonci hoće da optuže Srbiju za genocid nad Albancima

Oni su van životne opasnosti, a kako je izjavio urednik portala, Predrag Petrović, njegove kolege trenutno primaju infuziju, a nakon rendgenskih snimanja znaće se da li imaju i druge povrede po telu.

Foto: A1ON Foto: A1ON

Petrović kaže da su novinari napadnuti u centru Skoplja. Ekipa je snimala kako nekoliko osoba sa replike Trijumfalne kapije baca lažne novčanice sa albanskim zastavama.

Najmanje četvoro ljudi, koji su bacali montirane banknote, sišli su sa replike i iza leđa napali novinara i snimatelja, udarajući ih pesnicama po glavi i telu.

Foto: A1ON Foto: A1ON

Ovaj nemio događaj se desio pred kraj protesta na kome je nekoliko hiljada građana protestovalo na ulicama da bi, kao što su poručili, dali podršku unitarnosti Makedonje, koja će navodno biti u opasnosti ako Socijaldemokrati i albanske partije formiraju Vladu.

Napadači su uhapšeni, ali se ne zna koliko njih je privedeno. Nije saopšteno ni koliko su stari, niti njihov identitet.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA