Marfin banka promenila ime

Većinski akcionar Expobanke CZ je Igor Kim, internacionalni investitor u bankarstvu i finansijskim uslugama sa sredstvima u državama od Kazahstana, Rusije, Češke Republike do Velike Britanije

  • 0

Češka banka Expobanka CZ je završetkom akvizicije Marfin banke a.d. Beograd postala prva češka banka koja je ušla na tržište Srbije, a Marfin banka će, u skladu sa promenom vlasništva, promeniti naziv u Expobank.

Otvorena prva kineska banka u Srbiji (FOTO)

Nakon odobrenja regulatornih organa u Češkoj, Srbiji i Kipru, transakcija je završena i Expobanka CZ je sada vlasnik 100 odsto akcija Marfin Bank a.d. Beograd, sa čijom prodajom se u septembru 2016. godine saglasila kiparska banka Cyprus Popular Bank, navodi se u saopštenju Marfin banke.

- Ovo je prva podružnica Cyprus Popular Bank, koja je prodata u procesu izmirenja obaveza prema deponentima - vlasnicima, koji su sada poverioci Cyprus Popular Banke. Očekujem da ovo bude prva u nizu uspešnih prodaja ostalih podružnica - izjavio je specijalni administrator Cyprus Popular Bank Kleovulos Alexandru.

Novoimenovani predsednik Upravnog odbora Marfin banke G. Kiril Nfontov je izrazio zadovoljstvo zbog završetka preuzimanja Marfin banke, navodeći da je ova akvizicija u skladu sa planiranim razvojem internacionalne strategije Expobank CZ, i nastojanjima da se podrži veća ekonomska saradnja između češke i srpske privrede.

Foto: google.rs/maps Foto: google.rs/maps

Većinski akcionar Expobanke CZ je Igor Kim, internacionalni investitor u bankarstvu i finansijskim uslugama sa sredstvima u državama od Kazahstana, Rusije, Češke Republike do Velike Britanije, koji je, kako se navodi u saopštenju, realizovao veliki broj transakcija pripajanja i preuzimanja.

Expobanka CZ posluje na tržištu Češke od 1991. godine, a pruža kopletan asortiman usluga univerzalne komercijalne banke sa jednakim fokusom na privredu, stanovništvo i privatno bankarstvo.

Predsednik Izvršnog odbora Marfin banke Borislav Strugarević će nastaviti da vodi Marfin banku, u cilju maksimiziranja mogućnosti na srpskom tržištu zajedno sa međunarodnim iskustvom i stručnošću Expobank CZ, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA