≫ 

Opozicija i predsednički kandidati traže fer izbore, Martinović odgovara: Maske su pale, formirali su "JOJ koaliciju"

U Skupštini Srbije danas su, nakon raspisivanja predsedničkih izbora, pred novinare izašli opozicioni predsednički kandidati, koji su zatražili nastavak rada parlamenta, kao i fer i demokratske uslove za održavanje predsedničkih izbora. Na njihove navode je odgovorio šef poslanika SNS Aleksandar Martinović

  • 25

U Skupštini Srbije danas su, nakon raspisivanja predsedničkih izbora, pred novinare izašli predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković, kao i lideri Dosta je bilo i Dveri Saša Radulović i Boško Obradović, koji su zatražili nastavak rada parlamenta, kao i fer i demokratske uslove za održavanje predsedničkih izbora. Na njihove zahteve odgovorio je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović. On je rekao da su danas u parlamentu "maske pale" i da je opozicija ozvaničila svoju "Joj koaliciju" koja građanima nudi samo mržnju prema Aleksandru Vučiću.

ŠEŠELJ SEO U FOTELJU MAJE GOJKOVIĆ i počeo obraćanje sa "dame i gospodo" (FOTO)

Jovanović: Izbori raspisani u "poražavajućoj" atmosferi

Kandidati opozicije su se jedan za drugim obratili medijima i, između ostalog, zatražili i ostavku premijera Aleksandra Vučića.

Šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović rekao je da je Vučić juče suspendovao parlament i uveo svojevrsno vanredno stanje, što je, kako je ocenio, neprihvatljivo.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Optužio je premijera da sve što radi, radi da bi pokušao da spreči fer i demokratske izbore i pozvao Vučića da podnese ostavku i da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, optuživši ga da pokušava da napravi teren za izbornu krađu.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović, koji je takođe najavio kandidaturu, rekao je da se danas okupila gotovo kompletna opozicija oko ideje da zajednički zaustavi uvođenje Srbije u diktaturu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Nastupamo pojedinačno, kao šefovi poslaničkih grupa i kao predsednički kandidati, ali u nekoliko stvari smo jedinstveni - rekao je Obradović.

On je istakao da treba obezbediti demokratske i fer izbore i ravnopravan tretman u medijima.

Janković je sa svoje strane ocenio da je Vučić izgubio izbore jer se nije opredelio da se u demokratskoj borbi nameće sa konkurentima.

- Zbog toga smo danas ovde, zbog toga pričamo svi isto - rekao je Janković.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je dodao da opravdanje da je rad Skupštine prekinut da bi bila izbegnuta politička kriza ne stoji, jer nije kriza kada parlament radi nego kad ne radi.

Navodeći da je on podneo ostavku na mesto Zaštitnika građana, Janković je rekao da bi “minimum minimuma bio da to učini i Vučić”

- Nadam se da necemo biti u situaciji da pozivamo gradane da nam pomognu - rekao je Janković čijem su izlaganju prisustvovali i poslanici DS-a.

Jeremić je takođe pozvao da se "odblokira" rad parlamenta i da Vučić podnese ostavku na mesto premijera.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Danas sam razgovarao sa ljudima različitih politickih opredljenja. Zajedničko nam je poštovanje demokratskog poretka i vladavine prava. To je crvena linija preko koje se ne prelazi - rekao je Jeremić.

- Ukoliko Vučić ne odgovori pozitivno na naše zahteve preduzećemo zajednicke korake u odbrani ustavnog poretka" poručio je te dodao da se "dogodio pravi državni udar”.

SNS odbacila navode opozicionih predsedničkih kandidata

Konačno su danas pale maske, ozvaničena je “JOJ koalicija - Jeremić, Obradović, Janković, plus Saša Radulović”, koja bi Srbiju da vrati u prošlost, izjavio je danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

To je koalicija koja građanima ne nudi ništa sem puke mrznje prema Aleksandru Vučihu i SNS, rekao je Martinović novinarima u parlamentu i dodao da Janković, Obradović i Jeremić nisu izgovorili ni reč o svom programu, a da im se “sa usta nije skidalo ime Aleksandra Vučića”.

Naprednjaci, kaže Martinović, pitaju Jeremića i Jankovića kakva je to diktatura i strašna vladavina Aleksandra Vučića u kojoj se njih dvojica obraćaju novinarima iako nisu poslanici.

- Kakva je to diktatura u kojoj se Janković i Jeremić obraćaju u Skupštini, iako nisu poslanici? Izgleda da imaju poslanike koje su ukrali. Pitamo ih i odakle im pare za kampanju. Ako im ne pode za rukom da budu na vlasti, izazvaće nemire, ukrajinski i rumunski scenario - rekao je Martinović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Navodi da je program JOJ koalicije da se Srbija vrati u vreme kada su je lideri te koalicije, kaže, upropastili, opljačkali, doveli do bankrotstva i kada je Kosovo proglasilo nezasvisnost.

On je upitao Jeremića i Jankovića odakle im stotine hiljade i miliona evra za kampanju, ko ih finansira i za čije interese, dodajući da je njihov interes da u Srbiji izazovu haos, nemire, da imamo ukrajinski, rumunski ili makedonski scenario.

Martinović je istakao da će SNS učiniti sve da izbori proteknu regularno, navodeći da su naprednjaci svesni da će utakmica biti teska i nepravedna jer će biti 15 kandidata na jednog, a s druge strane, kaže i da SNS nema toliko novca kao sto imaju kandidati JOJ koalicije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kaže i da je drugi krug predsedničkih izbora izvestan, navodeći da će SNS učiniti sve da pobedi njihov kandidat Aleksandar Vučić.

- I tako će ta politička broba biti teška i neizvesna - podvukao je Martinović.

- Unapred najavljuju haos i nemire u slučaju da oni ne budu pobednici -rekao je Martinović.

Upitao je predsednika Dveri Boška Obradovića, koji proziva premijera Aleksandra Vučića da podnese ostavku, zašto to sam ne učini i ne podnese ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije.

Martinović je rekao i da je neistina to što govori Vuk Jeremić da je na delu državni udar, pošto skupština neće raditi do izbora, podsetivši ga da je u toj istoj skupštini danas dao izjavu za medije.

Šef poslanika SNS pokazao je novinarima tri fotografije na kojima je Vuk Jeremić sa nekadašnjim generalnim sekretarom NATO Havijerom Solanom, koji, kaže, sada tvrdi da je protiv te vojne alijanse.

Upitan da li zamera Vučiću što se slikao sa Bilom Klintonom i Tonijem Blerom, Martinović je odgovorio: "Jeste li videli da se Vučić smejao na tim slikama. Vuk Jeremic je kao protiv NATO pakta, a ovamo se smeje sa Solanom”, rekao je Martinović.

- To je mali miš, koji se smeje zagrljen sa Solanom. Ja imam problem što je Kosovo proglasilo nezavisnost za vreme Jeremica i Tadića - napomenuo je Martinović.

Baneri, Izbori 2017

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    2. mart 2017 | 16:45

    Njima skupstina i kad je na pauzi koristi za paradirnje kica i pricanje gluposti.

  • miki

    2. mart 2017 | 17:06

    Narod zna ko ih je pokrao sve one godine do 2012,i zato ne veruju JOJ koaliciji.

  • saky

    2. mart 2017 | 16:49

    Izbori ce svakako biti fer i demokratski, a sanse opozicije apsolutno nikakve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA