≫ 

Zabranjena jedna od najprodavanijih kašica za bebe!

Proizvod ne odgovara uslovima propisanim Zakonom o bezbednosti hrane i Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda, u pogledu povećanog sadržaja arsena

  • 6

Dijetetski proizvod, hrana za odojčad i malu decu "HIP Bio Instant kašica - pirinčane pahuljice" zabranjen je za uvoz zbog povećanog sadržaja arsena, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

PRESTAJE PROIZVODNJA SPORNIH KAŠICA: Juvitana više ne pravi 18 vrsta dečje hrane

OPREZ, PESTICIDI U JOŠ TRI KAŠICE: Ne valja hrana sa jabukom, breskvom i mrkvom!

- Obaveštavamo javnost da je sanitarni inspektor Odeljenja za sanitarnu inspekciju, Odseka za sanitarni nadzor za granično područje Beograd, doneo rešenje uvozniku „Alca trgovina“ d.o.o. iz Beograda, o zabrani uvoza dijetetskog proizvoda, hrana za odojčad i malu decu „HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice“ (20g neto, lot: 6001791) izvoznika HIPP GmbH & Co. Export KG Austrija, zbog toga što navedeni proizvod ne odgovara uslovima propisanim Zakonom o bezbednosti hrane  i Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda, u pogledu povećanog sadržaja arsena - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U njemu se dodaje da je laboratorijsku analizu izvršila ovlašćena i akreditovana laboratorija Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a uvoznik se izjasnio da ne želi superanalizu predmetnog uzorka.

Rešenjem je naređeno da se predmetna pošiljka vrati isporučiocu ili na bezbedan način uništi preko ovlašćene organizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samson

    2. mart 2017 | 18:38

    Ista ste bagra i vi i uvoznici

  • rajko

    2. mart 2017 | 19:25

    I ko ce sada da odgovara za to,ubijaju decu i niko ne odgovara,kao i nas starije sto ubijaju godinama unazad,nema drzave,nece nikada ni biti,bas nikad.

  • Milica

    2. mart 2017 | 20:29

    Sad kada je steta vec ucinjena?!?Prosle godine Juvitana,sad Hipp.Brine li iko o nasoj deci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA