Vučić uskoro sa Putinom: Mogerini nek se sastaje sa kim hoće

Ni ja neću da pitam gospođu Mogerini sa kim ću da se sastajem, rekao je Vučić

  • 61

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom sastanka Federike Mogerini sa delom srpske opozicije, da je pravo evropske funkcionerke da se sastaje s kim hoće, ali i primetio da će on "iz zadnje klupe" sve da ih pobedi. Dodao je da to smatra dokazom demoktratičnosti Srbije, te da je u demokratskim zemljama normalno da se razgovara sa svima.

VUČIĆ SA MOGERINIJEVOM: Šta je sa svima u regionu? To što ćutimo, ne znači da smo najslabiji

SAČUVAJTE GRLA ZA OBRAĆANJE GRAĐANIMA: Mogerini odgovorila na skandiranje u Skupštini

- Neću da komentarišem Mogerini... Svi oni imaju pravo da se sastaju s kim hoće. Ni ja neću da pitam gospođu Mogerini sa kim ću da se sastajem. Očekujem da se u narednim nedeljama sretnem sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić sretne sa predsednikom Kine Ši Ðinpingom i ne pada mi napamet da pitam ni gospođu Mogerini, ni bilo koga sa kim ću da se sastajem - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodao je da to smatra dokazom demoktratičnosti Srbije, te da je u demokratskim zemljama normalno da se razgovara sa svima.

- Verujem da su izneli ozbiljnu argumentaciju o Briselskom sporazumu, o ekonomskim reformama i siguran sam da nisu govorili o glupostima kakve svakodnevno govore u Srbiji - primetio je Vučić.

Na pitanje da li je pitao Mogerini zašto se sastala s predstavnicima dela opozicije usred kampanje za predsedničke izbore, on je rekao da se ne bavi ogovaranjima, ali da može da pretpostavi kako je to izgledalo:

- Mogu da nagađam da je bilo: Drugarice uciteljice, ko sme da prijavi onog iz zadnje klupe? E, taj iz te zadnje klupe će da ih pobedi sve zajedno - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- To sto su neki dobili priliku da joj sat vremena kukumavče, malo prete, malo kukumavce...nisam naročito zaintresovan za to. Za mene su važnija regionalna pitanja - rekao je Vučić.

On je dodao da ne vidi problem u tome što je bilo takvih razgovora, ali da se može uvek postaviti pitanje, zašto je baš taj neko bio na sastanku.

- Mene zanima narod, a ne lažna elita. Hoću narodu da se obraćam, običnim ljudima. I radnicima i seljacima i intelektualcima koji ne moraju ispod onoga što napišu da stave potpis ''intelektualac''. Znate ono kad smo bili mali, pa nam kažu da nacrtamo konja, pa mi crtamo konja, ali ne liči, pa moramo da napišemo ''Ovo je konj''. Tako neki danas moraju da napišu da su velike demokrate i veliki intelektualci, pošto to ni iz čega ne možete da vidite -  zaključio je Vučić.

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    3. mart 2017 | 19:40

    Srbija ce se svim zakonskim sredstvima boriti za mir i stabilnost citavog regiona!

  • Kolja

    3. mart 2017 | 18:04

    Tako je majstore! Naravno da ćeš se sastajati sa onim ko nam misli dobro i uvek nas u svemu podržava. Tuđe mišljenje uvažavamo, ali svoje i te kako imamo!

  • Balsa

    3. mart 2017 | 16:31

    Ne znam zasto EU ne gleda na Srbiju kao iskrenog partnera, Srbija je sve ispunila i ispunjava sto EU trazi, trebali bi da imaju insti standard prema svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA