Masovni protesti u Makedoniji: 21 grad na nogama zbog albanske platforme

Protesti su organizovani protiv albanske platforme koja je, kako se navodi, usvojena u Tirani, pod pokroviteljstvom premijera Edi Rame

  • 12

Vlatka Perkovski iz Građanske inicijative "Za jedinstvenu Makedoniju" najavila je da će protesti protiv albanske platforme danas biti održani u čak 21 gradu u Makedoniji, preneo je portal Telegraf.mk.

KRIZA U MAKEDONIJI: Damovski za Telegraf o protestima i zahtevima građana!

Osim u Skoplju protesti su najavljeni u Prilepu, Kumanovu, Štipu, Kičevu, Bitoli, Ohridu, Velesu, Kočanima, Kavadarcima, Negotinu, Svetom Nikoli, Delčevu, Ðevđeliji, Krivoj Palanci, Resenu, Radovi, Probištipu, Berovu i Valandovu...

Protesti su organizovani protiv albanske platforme koja je, kako se navodi, usvojena u Tirani, pod pokroviteljstvom premijera Edi Rame.

- Apelujemo na sve građane koji vole svoju zemlju danas u 17 časova da se pojave pred zgradom Vlade Makedonije i izraze protest protiv albanske platforme, koja predviđa uvođenje dvojezičnosti, promenu himne, zastave i grba Makedonije - poručili su organizatori.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    6. mart 2017 | 14:32

    Doći će im glave ti siptari sa kojim su se lizali e to čeka i crnogorce

  • Belasica

    6. mart 2017 | 15:11

    Nedajte se Makedonci moji, borite se za svoju državu.

  • Cika Velja

    6. mart 2017 | 14:13

    Ovako je pocinjalo na Kosovu! I tamo su šipci trazili skole na albanskom,i da ne nabrajam,pa nam se svet upleo u demokratiju iredente i "heroja" Keljmendija,i danas izgleda kao sto znamo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA