Kakav amater: Opljačkao benzinsku pumpu plastičnim pištoljem, a kada je video "plen" došlo mu je da se ubije

Plastični pištolj je sakrio u jednom kamionu parkiranom pored pumpe

  • 1

Mladić V.I. ( 24 ) iz Delčeva, sa istoka Makedonije, uspeo je da sa dečjim plastičim pištoljem opljačka benzinsku pumpu “Makpertol” u Skoplju, a kada je kasnije prebrojao plen, umalo se nije srušio od razočarenja. U njegovoj ruci se našlo svega 100 denara, ili oko 1,5 evra.

Albanci zaustavili šleper sa skrivenim plastičnim kutijama. Kada su ih otvorili, našli su 273 razloga za hapšenje!

“Oružana” pljačka benzinske pumpe na ulici Nikola Karev je izvršena, kako su saopštili iz MUP, 1. marta oko 3 sata iza ponoći. Pre nego što je napao radnika pumpe, V.I. je kupio pištolj – igračku na skopskom Bit-pazaru i sakrio ga u jednom kamionu, parkiranom u neposrednoj blizini benzinske pumpe.

Tu noć je uzeo sakriveni pištolj iz kamiona, navukao masku na lice i prišunjao se zaposlenom na benzinskoj pumpi. Cev “pištolja” mu je uperio u glavu i preteći mu da će ga ubiti, naredio mu da mu preda sav promet koji je nosio u njegovoj tašni.

Uplašen za svoj život, radnik pumpe je otvorio tašnu u nameri da mu da pazar, ali je razbojnik V.I. pružio ruku i sam iz tašne zgrabio “svežanj” novčanica, nakon čega je pobegao u pravcu železničke stanice. Kada je nešto kasnije prebrojao novac, nepijatno se iznenadio – plen je bio mršav, svega 100 denara ili oko 1,5 evra.

Kada se pribro od šoka, radnik koji je točio benzin zatražio je pomoć od policijskih specijalaca “Alfa”, čiji su pripadnici, slučajno, u tom trenutku bili u unutrašnjem delu objekta benzinske pumpe. Oni su izleteli napolje i nakon kratke jurnjave uspeli su da uhvate i savladaju pljačkaša.

V.I. je priveden u policijsku stanicu Centar, gde je priznao delo i do detalja ispričao kako je planirao opljačku benzinske pumpe.

Njemu je određen 30-dnevni pritovor, a protiv njega je podneta i krivična prijava zbog razbojništva.

Daljinac baner

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    7. mart 2017 | 02:23

    Koji debil. Vec nekoliko njih se okomilo na benzinsku pumpu i auto perionice gde nema para uopste. Koliko treba biti glup...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA