Uhapšen student prevarant Stefan Vlajković!

Od trenutka raspisivanja poternice on je živeo u ilegali u okolini Vrnjačke Banje. Na osnovu falsifikovanog dokumenta dobio je stipendiju Fonda za mlade talente, tvrdio da je ubedio NASA da napravi "srpski satelit"

  • 6

Policija je uhapsila Stefana Vlajkovića koji je na osnovu falsifikovanog dokumenta krajem decembra prošle godine dobio stipendiju Fonda za mlade talente.

Vlajković je nedavno izbačen sa Fizičkog fakulteta, a od trenutka raspisivanja poternice je živeo u ilegali u okolini Vrnjačke Banje.

Fakultet je odlučio da Vlajkoviću, koji je iz okoline Vrnjačke Banje, trajno zabrani upis na svim nivoima studija, rekao je prodekan Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović i podsetio da je podneta i krivična prijava.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija raspisala potrenicu za Vlajkovićem zbog prevare.

Reč je o mladiću o kome su mediji nedavno pisali da je kao naučnik i doktorant na Tehnološkom institutu u Cirihu ubedio NASA da napravi "srpski satelit".

Vlajković je, između ostalog, tvrdio da mu je prodekan Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović namestio aferu u cilju promocije jedne političke stranke.

Tomislav Vlajković, otac Stefana Vlajkovića kaže da njegov sin uopšte nije uhapšen u selu Gračac kod Vrnjačke Banje, gde oni žive, već u Beogradu.

- Stefan je bio kod mene pre mesec dana, i od tada ga nisam ni video, a ni čuo. Rekao mi je da ide za Beograd, a kako saznajem, on je upravo i tamo uhapšen - priča Stefanov otac Tomislav Vlajković iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje.

Tomislav kaže da je Stefan bio izuzetan đak, a onda i student, i smatra da njegovom sinu sve namešteno i tendenciozno plasirano u medijima.

(D.Z./Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    27. jun 2012 | 14:40

    E pa ovo je bas smesno! Dinkic laze i krade narod i Srbiju vec 12 godina i kao kaznu dato mu je da bude clan buduce Vlade Srbije! Tadic laze, maze, krade, unistava sve sto mu dodje pod ruku i za ta "dele" biva izglasavan dva puta za predsednika, umalo i treci put ... Mrkonjic od 100% onoga sta je rekao preko 90% nije tacno niti ostvareno a po najmanje ostvarivo i on je u Vladi Srbije !! Ceda-igla daje KiM, RS, Vojvodinu, Rasku .... eno ga veliki faktor u Vladi... Markovicu Palmi Betoven i Sopen sviraju na uvce sestu sinfoniju u B-e duru i tako nepismen ima mesto u Vladi Srbuje... Na kraju se postavlja pitanje; Kako je moguce da jedan sitan prevarant bude hapsen i okrivljen za nesto sto je bezznacajno a ujedno i korisno za Srbiju iz dva razloga. Prvi moglo je i da prodje sa tim "srpskim satelitom" a drugo otkrio je supljine u zakonu i sistemu koje niko ne zeli da spreci i ispravi... A sad bi Dacic (da on, nepismeno-pijana kretencina, bivsi ministar Policije) mogao da uposli ovog momka, jer je jako dobar "muljator" u Vadu Srbije, verujem da bi svi imali sto-sta da nauce od ovog "biznismena"!

  • baba kurana

    27. jun 2012 | 14:57

    Bravo za 'dete'!!!

  • Vlada

    27. jun 2012 | 15:15

    To sto pises da jr Palma nepismen to nema nikakve veze.Kamo lepe srece da su svi politicari kao on,bili bi smo zemlja cokolada i satova.Izgradio je Jagodinu sva ka mu cast.A ovaj najruzniji gradonacelnik Nisa ne da nista nije izgradio nego je jos samo svasta zapoceo i ostavio iza sebe krsi lom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA