• 17

Držala sam unuka u naručju dok me je SEDAM PASA ujedalo: Nisam osećala bol, plašila sam se da ne ispustim dete!

Stajala sam mirno i pustila da me psi krvoločno ujedaju, a unuka sam na svu sreću uspela da uzmem u naručje

  • 17

Čopor pasa lutalica napao je u ponedeljak ženu staru 48 godina dok je šetala svog dvogodišnjeg unuka, kojeg je, kako kaže, jedva uspela da spase. Nakon što su joj pomogli prolaznici, nesrećna žena je sa teškim povredama nogu zbrinuta u Hitnoj pomoći.

Vlasnika psa koji je izujedao devojčicu u Novom Sadu na saslušanju izrekao JEZIVU STVAR

- Dok su me psi krvoločno ujedali za noge, nisam se pomerala. Podigla sam unuka visoko iznad glave da njega ne dohvate svojim čeljustima, inače bi ga udavili na licu mesta.

Ovim rečima opisuje dramatične trenutke Zorica Stojičić (48) iz Niša, koju je kod ulaza u Staro groblje u Čarnojevićevoj ulici napao čopor od sedam pasa lutalica dok je šetala dvogodišnjeg unuka T. S.

Hrabra žena pribrano je podigla dete iznad glave kako bi ga zaštitila, ali je zato ona zadobila duboke ujede na nozi jer nije mogla da se pomera i brani. Nesagledivih posledica spasao ju je jedan prolaznik koji je štapom razjurio pse lutalice.

- Šetala sam unuka oko 17 sati, išla sam od Fakulteta zaštite na radu ka marketu. Uzela sam ga u ruke da ne ugazi u baru kada sam čula lavež pasa iza leđa, ali nisam obraćala pažnju. Odjednom sam ih čula i osetila iza mene. Jedan crni pas me je odmah ujeo za nogu. Osetila sam strašnu bol jer je držao zarivene zube duboko u mojoj nozi. Krv je počela da curi iz noge, drugi pas je počeo da skače uvis, imam otiske njegovih šapa na ramenima - priča uznemirena Zorica.

Foto: Profimedia/Alamy

Foto: Profimedia/Alamy

Kako kaže, napalo ju je šest, sedam pasa i svi su bili ogromni.

- Unuka sam uhvatila za noge i podigla ga iznad glave da ne bi mogli da ga dohvate. Samo mi je jedna misao bila u glavi, da zaštitim dete. Znala sam da ne smem da se pomeram jer bi mogli da me obore a u tom slučaju bi mi ubili dete na mestu - opisuje dramatične trenutke Zorica.

Njene krike začula je vlasnica obližnje radnje, kao i prolaznici, ali niko nije smeo da priđe čoporu koji je kidisao na nju.

- Nisam strašljiva, ali sam se u tom trenutku uplašila za život unuka. Stajala sam, krvarila i trpela bol, kada je jedan prolaznik pritrčao sa štapom pa je uspeo nekako da otera pse. Noga mi je bila krvava i modra od ujeda. U bolnici su mi previli ranu i rekli da je duboka. Doktori su mi rekli da je bolje što se nisam pomerala jer bi mi pas iskidao meso. Nadam se da nisu imali besnilo - objašnjava Zorica.

Direktor sektora održavanja i higijene u JKP "Medijana" Ljuborad Stevanović kaže da na Starom groblju uvek ima pasa lutalica, piše Blic.

- Prošle godine smo ga očistili od pasa lutalica posle napada na prolaznike. Predali smo Društvu za zaštitu životinja 12 pasa. Ali, pojavili su se novi psi jer ima građana koji ih hrane tamo. Pojačaćemo hvatanje na ovoj lokaciji, ali i na drugim mestima u gradu u narednih nekoliko dana - dodaje Stevanović.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

On kaže da pse hvataju sterilišu, vakcinišu i čipuju u Prihvatilištu, a potom ih vraćaju na ulicu.

- Od 2010. smo uhvatili i sterilisali 4.000 pasa, ali problem predstavljaju novi psi koji se pojavljuju jer ih nesavesni vlasnici puštaju na ulice. Prema proceni, na ulicama Niša je oko 1.500 pasa lutalica na oko 100 lokacija. Jedino pravo rešenje jeste izgradnja azila u kojem bi se trajno čuvali - kaže Stevanović.

Četvoro Nišlija napadnuto za 24 sata

U protekla 24 sata ujede od pasa lutalica zadobilo je ukupno četvoro Nišlija. Osim Zorice, pas lutalica ujeo je jednog mladića od 18 godina u Knjaževačkoj ulici kod škole "Mika Antić" dok je vozio bicikl oko 21 sat. U Čarnojevićevoj ulici kod Fakulteta zaštite na radu, nedaleko od mesta gde je Zorica napadnuta, ujedena je žena od 66 godina, dok su oko dva sata iza ponoći lekari Hitne pomoći ukazali pomoć i devojci od 27 godina iz Komrena.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dragan

    Gde su sada organizacije za zaštitu pasa Pas je agresivan koliko i gazda Lutalica je agresivan u čoporu Treba ih nahvatati proveriti čipove i gazdu koji,ga je voleo dok je bio mali kazniti za pok ubistva

  • ATIMUS

    A dali je baka gadjala kamenjem kucice ?

  • Lila

    Nisu smeli da pridju da pomognu zeni sa malim detetom!!!?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima