Cane Subotić traži 5 miliona odštete za sudske troškove

Troškovi Subotićeve odbrane, po obračunu u troškovniku koji je stigao nadležnom sudu, iznose ukupno 5.198.500 dinara

  • 8

Specijalnom sudu u Beogradu stigao je zahtev za naknadu troškova odbrane biznismena Stanka Subotića Caneta u procesu u kojem je s još četrnaest osoba pravosnažno oslobođen optužbi za krijumačarenje cigareta sredinom devedesetih godina prošlog veka.

KAZNA OD 150.000 NA SUĐENJU CANETU: Ponovo odloženo donošenje odluke o presudi

Kako piše "Dnevnik", tokom postupka, koji je trajao osam godina, troškovi Subotićeve odbrane, po obračunu u troškovniku koji je, kako navodi dobro obavešteni izvor ovog lista, stigao nadležnom sudu, iznose ukupno 5.198.500 dinara.

Od toga se 1.395.000 dinara odnosi na troškove odbrane u fazi istrage, a iznos od 3.803.500 dinara je zbirni trošak odbrane nakon što je podignuta optužnica, u vezi s različitim podnescima i za zastupanje na glavnom pretresu.

Isti izvor nije precizirao da li se suma od 5.198.500 dinara odnosi na ukupne troškove zastupanja svih Subotićevih branilaca s obzirom na to da je u različitim fazama procesa imao nekoliko advokata. U jednom periodu, nakon što su njegovi izabrani advokati bili privremeno "napustili" postupak iz revolta zbog povrede prava, Subotića je zastupao i branilac po službenoj dužnosti.

Subotiću je, podsetimo, prvih šest godina suđeno u odsustvu jer je Švajcarska, gde godinama živi, odbila da ga izruči. Kasnije, u ponovljenom postupku od sredine 2013. godine, Subotić je posle omogućene odbrane sa slobode uz jemstvo i pošto je povučena poternica za njim, redovno iz Švajcarske dolazio na suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    9. mart 2017 | 11:24

    Dace gradjani Srbije navikli su na to nije ovo prvi put pa mi vec nekoliko decenija finansiramo nakaradno i nesposobno sudstvo.

  • Bs kv

    9. mart 2017 | 17:52

    Sudili su mu Tadicevi i Cvetkovicevi prw 8 god. Neka mu oni plate, a ne narod, sudiju i tuzioca napolje iz pravosudja

  • Dusko

    9. mart 2017 | 13:46

    Ovo je tek pocetak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA