Provokacije se nastavljaju: Zaboli tursku zastavu na zgradu holandskog konzulata (VIDEO)

Demonstranti su se okupili u znak protesta jer je Holandija odbila da dozvoli turskoj ministarki za porodicu Fatmi Betul Sajan Kaji da održi predizborni skup u Roterdamu

  • 6

Demonstranti okupljeni ispred konzulata Holandije u Istanbulu na kratko su danas skinuli zastavu Holandije sa zgrade i umesto nje stavili tursku zastavu, javlja izveštač AFP.

Turska ministarka se vratila u Istanbul pošto je proterana iz Holandije

Demonstranti su se okupili u znak protesta jer je Holandija odbila da dozvoli turskoj ministarki za porodicu Fatmi Betul Sajan Kaji da održi predizborni skup u Roterdamu.

Ministarka za porodicu sprečena je da uđe u konzulat Turske u Roterdamu, zbog čega je ona na Tviteru napisala da se svet mora zauzeti stav u ime demokratije i protiv ovog fašističkog akta dok je bila na putu prema nemačkoj granici, dodavši da se takvo ponašanje prema "ženskom ministru" nikada ne može prihvatiti.

Ona je proglašena nepoželjnom i privedena kako bi je sprečili da se obrati skupu u znak podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u Roterdamu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kao odgovor na to, Ministarstvo spoljnih poslova Turske saopštilo je da holandski ambasador u Ankari ne mora da se vraća "još neko vreme" sa odsustva.

Holandija, kao i Nemačka i Austrija, zauzela je stav da ne dozvoljava turskim političarima da održavaju mitinge na svojoj teritoriji u cilju skupljanja podrške za predstojeći referendum u aprilu na kome predsednik turske Redžep Tajip Ergodan želi da proširi svoja ovlašćenja, što je izazvalo oštre reakcije turskih zvaničnika.

Erdogan je i Holanđane, kao i Nemce, nazvao fašistima.

Video pogledajte ovde:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    12. mart 2017 | 12:40

    Velika je greška što su zapadne zemlje dozvolile toliki priliv Turaka. Sad im ne mogu ništa.Njihove žene uglavnom ne rade ništa sem što rađaju nove muslimane tako da će do 2050 godine domicilno stanovništvo biti u manjini.A šta onda?Zna se!

  • Atilla

    12. mart 2017 | 17:52

    Polako i vi çete doçi na red faşistima evrıpe. ... Posle trt milojko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA