• 4

Divne vesti iz Svilajnca: Za treće dete 30.000 dinara, za vantelesnu oplodnju pola miliona!

Pored pomoći bebama i ženama koje imaju problem sa rađanjem, odbornici su doneli i odluku da sa po 50.000 dinara pomogne studente koji imaju prosek ocena iznad devet

  • 4

Odbornci Skupštine opštine Svilajnac, odlučili su danas, da svako novorođeno dete u opštini ove godine dobije jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, svako treće 30.000 dinara i odborili po 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji žena sa ovog područja.

Sjajne vesti za sve koji prirodnim putem ne mogu da postanu roditelji: Vantelesna oplodnja o trošku države do 42. godine života

Sredstva su obezbeđena u budžetu opštine za ovu godinu, rečeno je na sednici.

Pored pomoći bebama i ženama koje imaju problem sa rađanjem, odbornici su doneli i odluku da sa po 50.000 dinara pomogne studente koji imaju prosek ocena iznad devet.

Kao podsticaj preduzetništvu opština će finansirati kamatu za 50 preduzetnika, na iznos kredita do 300.000 dinara, odlučili su odbrnici.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, obavestio je odbornike da je završena rekonstrukcija Zdravstvene ambulante u selu Bobovu i sledeće nedelje će početi sa radom i da je raspisan tender za kapitalnu rekonstrukciju glavnih objekata Doma zdravlja u Svilajncu, gde se završetak radova očekuje do oktobra meseca.

On je odbornike podsetio da je u toku tender za radove na regulaciji reke Resave od sela Subotice do ušća u veliku Moravu, jedan od najvećih poslovnih poduhvata u opštini ove godine, i da se početak radova očekuje u junu mesecu.

Milanović je dodao i da su planirani veliki radovi na Gradskim bazenima, a u toku su, kako je rekao, završni dogovori oko sanacije osnovne škole u Crkvencu, koja je krajem prošle godine stradala u požaru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • AVRAM

    Pre cetiri godine evropska komisija dala 3 miliona eura opstini svilajnac za izgradnju vodovodnih mreza ,pola je uradjeno pola nije Neznamo u cemu je problem???

  • Nikola

    Lepo ovaj nas predsednik laze. To sto on prica ne finansira opstina nego republika slucajno sam jako dobro obavesten o tome!

  • AVRAM

    Kad ce bre da se zavrsi taj vodovod po selima opstine svilajnac dve godine ga cekamo zapocet i tako zaboravljen osim toga pokidani kablovi za fiksne telefone i niko to ne popravlja.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima