Prvo je umro Zlatko, pa Dalibor: Zatvorenici misteriozno umiru, da li će ove reči iz pisma u ćeliji otkriti šta se dešava

Ovo je samo nastavak serije smrtnih slučajeva u skopskom zatvoru Idrizovo, gde je od početka ove godine preminulo čak četvoro osuđenika

  • 0

U najvećoj kazneno–popravnoj ustanovi u Makedoniji, u zatvoru Idrizovo u Skoplju umro je još jedan osuđenik. U subotu oko 20 časova u ćeliji je, bez svesti, bio pronađen A.R. (21) iz Skoplja. On je hitno prebačen na Kliniku za toksikologiju, ali su lekari mogli samo da konstatuju njegovu smrt.

Robijaš prišao čuvaru iza leđa, izvadio peškir i počeo da ga davi! Sve je snimljeno, reakcija zatvorenika je neverovatna (VIDEO)

Beživotno telo zatvorenika A.R. je predato na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Ovo je samo nastavak serije smrtnih slučajeva u skopskom zatvoru Idrizovo, gde je od početka ove godine preminulo čak četvoro osuđenika.

Krajem januara, 48-godišnji muškarac je umro u zatvorskoj ambulanti odkako se požalio na jake bolove u grudima. Prethodno je 73-godišnji osuđenik preminuo u skopkoj bolnici gde je dovezen iz zatvora, a 56-godišnji zatvorenik je preminuo na Klinici za toksikologiju.

U svim slučajevima zatvorske vlasti su tvrdile da su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da se pomogne osuđenicima. Zatvorenici u Idrizovu su umirali i prošle godine.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Još je u živom sećanju smrt mladića Dalibora Georgieva, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo u zatvoru Idrizovo. Njegova majka Panda je tvrdila da je u sinovljevim ličnim stvarima, koje su joj bile vraćene iz zatvora, pronašla pismo u kome je Dalibor napisao da su ga tukli u zatvoru.

Majka pokojnog mladića je rekla da je pismo sina otkrila sasvim slučajno u jednoj od knjiga koje je čitao u zatvoru. Pismo je sakrio u jedan prospekt, koji je potom stavio među stranice knjige. Na belom listu hartije, drhtavom rukom je napisao: „Mamo, tukli su me čuvari i direktor“. Na kraju pisma Dalibor se potpisao.

Zatvorenik Saša Đ. pobegao policajcima ispred nosa: Glumio narikaču na sahrani svog oca, pa nestao!

Upečatljiva je bila i smrt zatvorenika Zlatka Šećerovskog ( 46 ) iz sela Radožda kod Struge, koji je sredinom oktobra prošle godine umro u zatvoru Idrizovo samo par sati pošto mu je zatvorski lekar rekao da mu nije ništa.

Printskrin: Youtube/Press24mk Printskrin: Youtube/Press24mk

Zaštitnik građana godinama je upozoravao da je zdravstvena zaštita u zatvorima na veoma niskom nivou. Osim mizernih uslova nedostojnih za život, više stotina zatvorenika je ostavljeno bez lekarske brige i lekova, a oni koji imaju pristup lekaru žale se na uslugu koju od njih dobijaju.

Iz zatvora stalno stižu optužbe o smrtnim slučajevima zbog neblagovremenog lekarskog tretmana.

Daljinac baner

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA