≫ 

One su jedine bliznakinje iz Srbije koje svi gastarbajteri poznaju i rado dolaze da ih vide i čuju (VIDEO)

Sestre Gobović pevaju izvorne pesme iz svih krajeva Srbije u novim i modernim aranžmanina

  • 1

Sestre Marija i Marina Gobović održaće 22. marta Uskršnji koncert u klubu "Srbija" u Cirihu, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Srbije. Najpopularnije bliznakinje na našoj muzičkoj sceni pevaće učenicima dopunske nastave na srpskom jeziku.

SRPSKI ETNO OSVAJA PLANETU: Sestre Gobović kreću u pohod na Rusiju (FOTO) (VIDEO)

- Presrećne smo što ćemo se družiti sa našom decom u Cirihu - kažu sestre Gobović, ističući da će pevati izvorne pesme iz svih krajeva Srbije u novim i modernim aranžmanina.

Dodaju da će to biti prilika da im na najlepši način prenesu deo srpske muzičke tradicije i podsete ih na korene.

Na inicijativu profesora mr Miška Jovanovića na istom mestu biće organizovana i izložba.

Gobo Sisters Band sastav čine pevačice, sestre bliznakinje, Marija i Marina Gobović, kompozitor i klavijaturista Andrej Andrejević, kao i nekoliko sjajnih multiinstrumentalista koji sviraju tradicionalne balkanske instrumente sa podjednakim umećem kao i moderne.

Orkestar izvodi muziku inspirisanu tradicijama Srbije, ali i čitavog Balkana, u sopstvenim originalnim i savremenim aranžmanima.

Njihov zvuk se može okarakterisati kao pravac u muzici koji se popularno naziva "moderna tradicija Balkana" ili "etno-pop". Pesme su u duhu izvorne muzike sa ritmovima prilagođenim 21. veku i idejom približavanja izvorne muzike i mlađoj populaciji.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    14. mart 2017 | 16:57

    Primer svim klaberkama i budalama sa izmisljenim zanimanjem,kako treba da izgledaju i da pevaju! Samo napred,prelepe ste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA