≫ 

Plače cela škola za Nikolinom: Zbog njene smrti su u šoku, danas Dan žalosti u Doboju (FOTO)

Zbog ove strašne tragedije gradonačelnik Obren Petrović proglasio je 14. mart danom žalosti

  • 3

Nismo se oporavili od nedavnog gubitka dve učenice, koje su poginule pre godinu i po dana, kada ih je u Petrovu udario automobil, a sada nas je ponovo zadesila tragedija.

Doboj u suzama, umrla Nikolina Đedovac (18): Tinejdžerka preminula nakon što su u nesreći poginuli njeni roditelji i sestra (FOTO)

To su za "Nezavisne" kazali u dobojskoj Medicinskoj školi, koju su pohađale tragično stradale Kristina Đedovac (17) i njena sestra Nikolina (18), a koja je sinoć preminula u UKC RS.

Tri člana porodice Đedovac, odnosno Kristina i njeni roditelji Zlatko (53) i Slavica (46), koji su poginuli kada je u njihov "pasat" na pružnom prelazu prekjuče udario voz, biće sahranjena danas u 13 časova na groblju u Stanovima. Vreme i mesto sahrane Nikoline biće naknadno poznati.

Zbog ove strašne tragedije gradonačelnik Obren Petrović proglasio je 14. mart Danom žalosti.

Mirela Simić, direktorka škole, nije pristala na zvaničan razgovor, niti nam je dozvolila da razgovaramo sa Kristininim drugarima, đacima odeljenja II-2, smer medicinski tehničar, jer su, kako je navela u stanju šoka.

Foto: Facebook/Nikolina Đedovac Foto: Facebook/Nikolina Đedovac

- Njima je danas (juče) bio prvi zajednički susret nakon tragedije. Deca plaču, u šoku su. S njima je sada školski pedagog. Zabrinuti smo za đake zato što među njima ima dosta putnika, odnosno dece koja putuju u školu iz drugih gradova u Doboj - kazala je Simićeva.

Zbog ove tragedije juče na nastavu nisu došli đaci trećeg razreda Medicinske škole, koji pohađa Nikolina. Inače, Medicinska škola je pre godinu i po dana takođe izgubila dve učenice, a koje su poginule kada ih je u Petrovu udario automobil.

Dan nakon tragedije, juče je ekipa "Nezavisnih" na licu mesta, na pružnom prelazu u Stanovima, sreli predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja RS, "Željeznica RS" i saobraćajnog inspektora u Gradskoj upravi Doboj.

Foto: Wikipedia / Smooth_O Foto: Wikipedia / Smooth_O

Milija Radović, direktor Agencije, kaže da se vizuelnim pregledom moglo utvrditi da je "obezbeđena preglednost dovoljne dužine da se vozač uveri u nailazak voza", ali da se o uzroku nesreće još ne može govoriti.

Šta se tačno desilo kobne noći i zašto je "pasat" ostao na pružnom prelazu pri nailasku voza, nije jasno ni meštanima Stanova, koji pričaju da navodno stradali Zlatko nije bio vozač jer je imao simptome noćnog slepila, zbog čega je njegova supruga Slavica vozila.

- Pokojni Zlatko je moj komšija i školski drug. Teško mi je bilo šta reći. Bio sam juče kod njegove kuće. Ovaj pružni prelaz je glavni ulaz u selo, koje ima više od 300 kuća. Nije dobra preglednost, jer moraš autom doći skoro na prugu da bi vidio da li ide voz. Sedam nesreća je ovde bilo u roku od dvie godine. Šta to znači? Znači da nešto ne štima - kaže Zlatko Popović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA