DRAMA NA KOSOVU: Srpskog navijača metak pogodio u penis!

Među 20 ranjenika koji su stradali u napadu Albanaca najteže prošao Žarko M. (23), kome je metak prošao kroz karlicu i završio u penisu. Niko od povređenih nije životno ugrožen

  • 2

Među povređenim srpskim navijačima koji su krenuli na proslavu Vidovdana na Gazimestanu, a završili u oružanoj zasedi pripadnika kosovske policije, u najtežem stanju se nalazi Žarko M. (23) kome je metak prošao kroz karlicu i završio u - penisu. Nijedan od devet ranjenih koji su primljeni u Prokupačkoj bolnici nije životno ugrožen, saznaje Telegraf.

Takođe, lekari koji su pregledali povređene demantovali su prve informacije sa albanske strane da su u intervenciji korišćeni suzavac i gumeni meci. Prema informacijama iz bolnice u Prokuplju, povređene usobe su ustreljene iz vatrenog oružja.

-  Tri osobe imaju ustrelne rane od vatrenog oružja, od kojih je jedna ozbiljnije povređena sa ulaznom ranom u predelu karlice, zrno metka se kod pacijenta nalazi u penisu, što znači da je metak prošao kroz malu karlicu. Dalja dijagnoza i zbrinjavanje ovog pacijenta biće izvršeno u Nišu. Na Odeljenju hirurgije prokupačke bolnice nalaze se dva pacijenta, Filip Z. (25) iz Beograda i Danijel B. (23) iz Obrenovca, obojica sa ustrelnim ranama donjih ekstremiteta. Svi su van životne opasnosti - kaže Jelena Pantović, portparol Prokupačke bolnice, i dodaje da su četiri povređene osobe smeštene u Kuršumliji. Takođe, dva pacijenta koja su povređena tupim predmetom nisu zadržana na lečenju.

Ivica Dačić koji je danas postao mandatar za sastav nove Vlade Srbije izjavio je za Tanjug da je već uobičajeno da se za svaki Vidovdan dešavaju incidenti na Kosovu i Metohiji.

- Ako srpski narod na Kosmetu ne može da obeleži Vidovdan, dan velikog srpskog stradanja, onda se postavlja pitanje kako neko može da obezbedi miran život Srba na Kosovu. Na Kosovu i Metohiji ne postoje naše bezbednosne snage, ali nova Vlada Republike Srbije, ako bude formirana, insistiraće upravo na tome - rekao je Dačić.

Da podsetimo, grupa Srba, koja je autobusima krenula na Gazimestan na proslavu Vidovdana, napadnuta je na administrativnom prelazu Merdare, a nakon pucnjave i ranjavanja 20 Srba, autobus je vraćen natrag u Srbiju.

Kako je rečeno agenciji Beta, grupa, najverovatnije navijača Partizana, sinoć je u dva autobusa došla u Kosovsku Mitrovicu sa namerom da danas odu na Gazimestan. Njih je jutros u Vučitrnu zaustavila kosovska policija i uz pratnju sprovela do adminitrativnog prelaza Merdare, gde su izašli iz autobusa i sukobili se sa pripadnicima KPS.

Reporter agencije Beta javlja da na autobusima nema navijačkih obeležja, ali da ljudi u njima nose obeležja Partizana.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je povređeno i nekoliko pripadnika Kosovske policije. On je za "Radio Slobodna Evropa" kazao da su pripadnici policije povređeni u pokušaju da onemoguće prelazak grupe Srba na Kosovo i da su oni tom prilikom policajce gađali kamenicama.

- Vratili smo natrag grupu poznatu kao “Delije”, koji su inače poznati kao nacionalisti. U tom slučaju povređeno je nekoliko policajaca i uglavnom se radi o povredama kamenicama – rekao je Redžepi.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA