NEZAPAMĆENA PLJAČKA U SRBIJI: Ukradena kompletna kontaktna mreža na pruzi!

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" a.d. izašle su na lice mesta i utvrdile da nedostaje kompletan vozni vod (noseće uže, vešaljke i kontaktni provodnik), od stuba broj 72 do 81

  • 8

Inrastruktura železnice Srbije a.d. saopštila je da je rano jutros, tri sata posle ponoći, na pruzi Resnik - Batajnica - Ostružnica, a između Ostružnice i Surčina, ukradena kompletna kontaktna mreža, u dužini od oko 600 metara. Podneta je krivična prijava protiv NN lica.

Užas u Kraljevu: Majka i sin poginuli na železničkoj pruzi

HOROR: Pronađeno beživotno telo muškarca pored pruge kod Beograda

Odmah po konstatovanju pada napona na ovom delu pruge, stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" a.d. izašle su na lice mesta i utvrdile da nedostaje kompletan vozni vod (noseće uže, vešaljke i kontaktni provodnik), od stuba broj 72 do 81.

Prema prvim procenama šteta iznosi oko 10.000 evra i preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se do sutra, 18. marta ovaj deo pruge osposobio i vratio u funkciju.

Podseća se da su samo pre tri dana radnici preduzeća "Geosonda Beograd", na deonici Resnik - Bela Reka, gde se trenutno odvijaju radovi na remontu barske pruge, pronašli beživotno telo mladića, stradalog od strujnog udara.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Tom prilikom pronađene su i zakačene makaze za sečenje na kontaktnoj mreži, što je dokaz njegove jasne namere za pokušaj krađe.

Ovim putem "Infrastruktura železnice Srbije" a.d. upućuje APEL stanovništvu, da je najstrože zabranjeno i po život opasno prilaziti visokonaponskim vodovima (napon jačine 25.000 V) na železničkoj infrastrukturi!

Upozoravamo da sva otuđenja na železničkoj infrastrukturi dovode do ugrožavanja ne samo lične nego i opšte bezbednosti!

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    17. mart 2017 | 14:23

    Medju lopovima garantovano je neko iz ETS (elektro tehnicke sluzbe), jer bez takvog lica tesko da bi skinuli tako strucno kintaktnu mrezu. Zasto tvrdim i mislim da je tako? Drugo sto ukazuje na to da su pratili hod vozova i signalizaciju i tacno su znaki da li voz nailazi ili ne. Policijo lopove trazite medju ljudima koji odrzavaju elektro postrojenja.

  • Bane

    17. mart 2017 | 14:54

    Pa zar nije jasno da im je neko morao iskljuciti napon,kazati da je bezbjedno i kada nailazi prvi voz! Znaci bilo je radite slobodno do tada i tada!

  • Petar ns 66

    17. mart 2017 | 14:23

    . Ma dajte ljudi, ovo kao divlji zapad, tu železnicu vode indijanci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA