Tramp počeo da bljuje vatru: Kim Džong Un se igra sa Amerikom godinama, a Kina slabo pomaže!

- Severna Koreja ponaša se veoma loše. Oni se godinama ''igraju'' sa SAD. Kina slabo pomaže! - naveo je Tramp

  • 8

Američki predsednik Donald Tramp danas je na Tviteru napisao da se "Severna Koreja ponaša veoma loše" i kritikovao Kinu što "slabo pomaže" SAD.

 

Kimovo alarmantno upozorenje: Udružene vojne vežbe Amerike i Južne Koreje mogu da izazovu rat!

 

- Severna Koreja ponaša se veoma loše. Oni se godinama ''igraju'' sa SAD. Kina slabo pomaže! - naveo je Tramp u postu na ovoj društvenoj mreži.

 

Poruka Trampa stigla je nakon što je američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio danas da će možda biti neophodno preduzeti preventivne vojne akcije protiv Severne Koreje, ukoliko pretnje u vezi sa njenim programom naoružanja dostignu nivo "za koji SAD veruju da zahtevaju akciju".

 

On je na konferenciji za novinare, nakon obilaska granice Južne i Severne Koreje kazao da su "sve opcije na stolu", prenosi AP.

 

Prema njegovim rečima, SAD ne žele vojni sukob, ali ako Severna Koreja nastavi sa akcijama koje ugrožavaju Južnu Koreju ili SAD suočiće se sa "odgovarajućim odgovorom".

 

- Naravno da to ne želimo. Ako nastave da prete svojim programom naoružanja, do nivoa koji zahteva akciju, i ta opcija je na stolu - rekao je Tilerson.

 

Tilerson je do graničnog prostora dve Koreje, gde se nalazi američka baza, došao helikopterom i fotografisao se.

 

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA