≫ 

Amerikanci zabranili sve sem mobilnog u avionu, stigao dopis sa oznakom "poverljivo" u 13 država! (FOTO)

Zahtev od putnika zabranjuje da u kabinu aviona unose laptopove, ajpede, kamere. tablete...

  • 0

Administracija Donalda Trampa u tajnosti je zahtevala od aviokompanija da zabrane unošenje velikih elektronskih naprava u avione za 13 bliskoistočnih i severnoafričkih zemalja.

Tramp nudi zaposlenje strancima: Posao je lak, a zarada odlična

To se odnosi na sve elektronske uređaje koji su veći od mobilnih telefona, a zahtev od putnika zabranjuje da u kabinu aviona unose laptopove, ajpede, kamere i tablete, kao i da svi ovi i slični uređaju moraju biti detaljno pregledani. Nakon provere svi ovi uređaji moćiće da budu smešteni u prtljag aviona, ali ne i kabinu.

Među pogođenim aviokompanijama je i Saudi Arabija Erlajns kao i Rojal Džordan Erlajns, koje su obaveštenje već istakle na svojim Tviter nalozima, kao i mnoge druge, a cirkularni imejl u kome se ovo zahteva je kompanijama poslat u ponedeljak pod oznakom "poverljivo" i dato im je 96 sati da krenu sa njegovim sprovođenjem. Ovaj zahtev, za koji se još uvek ne zna da li ima pravno utemeljenje bi trebao da važi za sve letove od i do Amerike.

U mejlu nije zabranjeno da sama posada aviona koristi svoje elektronske uređaje, uglavnom ajpede, za potrebe leta, ali nije potpuno jasno hoće li isti biti kažnjeni ako ih budu koristili.

Američki zvaničnici naveli su da je ova odluka doneta zbog "pretnje od terorizma" te da neće uključivati ni jednog državljanina Amerike.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA