≫ 

Detalji bizarne nesreće: Piroman iz Vinče zapalio komšiji auto, pa ga uhvatio plamen, život mu i dalje ugrožen!

- Poznajem i njega i njegove roditelje. Više je bio u zatvoru nego na slobodi. Nadam se da ga niko nije potplatio da mi zapali auto, već da je Aleksandar hteo da ukrade gorivo i i upalio vatru kako bi u mraku video dok otvara rezervoar. Nikad nisam imao nekih problema sa njim - rekao je vlasnik zapaljenog "citroena"

  • 2

Aleksandar G. (49) iz Vinče preksinoć je, u Ulici palih boraca u ovom beogradskom naselju, polio i zapalio benzinom  "citroen C5" svog komšije Milorada Đ (57). Međutim, plamen je zahvatio i piromana, zbog čega je završio u bolnici s teškim opekotinama i u kritičnom je stanju.

UŽAS KOD BEOGRADA: Zapalio čoveka u kolima

Aleksandar je, prema rečima meštana Vinče, pola života proveo na robiji zbog raznih zločina, a Milorad pretpostavlja da je piroman stradao pokušavajući da ukrade benzin iz kola.

U zapaljenom automobilu na sreću nije bio vlasnik, kako su govorile prve nezvanične informacije.

Izvor Informera iz istrage kaže da je Aleksandar brzo uhapšen nakon čega je prebačen u Kliniku za opekotine u Zvečanskoj ulici, gde se lekari bore za njegov život.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

- Aleksandar je u ponedeljak oko 23 sata preskočio ogradu i ušao u dvorište porodične kuće Milorada Đ. Onda je prišao automobilu, koji je bio parkiran desetak minuta od kuće. Piroman je sa sobom nosio i flašu sa benzinom. Polio je "citroen" benzinom" a onda kresnuo šibicu. Kada je buknuo plamen on se nije dovoljno brzo izmakao, pa ga je vatra zahvatila i teško povredila - kaže izvor iz policije.

Vlasnik zapaljenog automobila kaže da je u to vreme bio sa drugom u obližnjoj kafani, kada mu je ćerka javila da automobil gori.

- Dotrčao sam u dvorište, a vozilo je celo bilo u plamenu. Čula se i eksplozija. Stigli su i vatrogasci, a potom su se čule još dve ili tri detonacije. Dok sam gledao kako gori u jednom trenutku sam pomisluio da ga je neko namerno zapalio, ali na pamet mi nije palo da je to učinio Aleksandar, kojeg poznajem - kaže Milorad.

Foto: Promo Foto: Promo

On kaže da je Aleksandar spreman da ukrade sve što mu dođe pod ruku.

- Poznajem i njega i njegove roditelje. Više je bio u zatvoru nego na slobodi. Nadam se da ga niko nije potplatio da mi zapali auto, već da je Aleksandar hteo da ukrade gorivo i i upalio vatru kako bi u mrkau video dok otvara rezervoar. Nikad nisam imao nekih problema sa njim  - rekao je vlasnik zapaljenog "citroena".

Meštani Vinče kažu da je Aleksandar robijao pre 30 godina jer je udario jednog dedu koji je pao, udario glavom u ivičnjak i poginuo. Kažu i da je krao šta je stigao, a kada bi ukrao šta je hteo, onda bi izvršio veliku nuždu usred kuće ili lokala koji je opljačkao.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje

    22. mart 2017 | 08:19

    Ko drugome jamu kopa...

  • Mirko&Slavko.

    22. mart 2017 | 09:53

    Ако преживи,следећи део живота нека буде у ранама.То је лопина и заслужила.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA