Povređeni na Vidovdan se oporavljaju, Merdare otvoreno

Euleks je sa domaćim istražiocima započeo istragu povodom jučerašnjih incidenata na Kosovu i Metohiji u kojima su među povređenima bila čak i deca

  • 0

Povređeni u jučerašnjim incidentima na Kosovu i Metohiji uspešno se oporavljaju, a prelaz Meradere, koji se nalazi na putu Podujevo-Kuršumlija, otvoren je za saobraćaj.

Dvojica dečaka srpske nacionalnosti koji su juče povređeni u Prištini prilikom kamenovanja školskih autobusa koji su prevozili Srbe sa Gazimestana u Gračanicu uspešno se oporavljaju u gračaničkoj bolnici.

Kako je rečeno u bolnici "Simonida" u Gračanici, dvojica dečaka, koji su zadobili kontuzije i posekotine po glavi i telu u jučerašnjem incidentu, danas bi trebalo da budu pušteni na kućno lečenje.

Šesnaestoro dece zadobilo je povrede, od kojih dva dečeka teže, prilikom jučerašnjeg povratka sa Gazimestana gde su prisustvovali parastosu kosovskim junacima, kada su u Prištini kamenicama i molotovljevim koktelima napadnuti autobusi u kojima su se deca nalazila.

Prethodno je u incidentu grupe Srba sa pripadnicima kosovske policije na administrativnom prelazu Merdare povređeno 20 Srba, od kojih jedan teže.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi obavestio je poslanike u kosovskoj skupštini da su 32 pripadnika Kosovske policije povređena, dok su sa Kosova prema Srbiji vraćali jednu grupu Srba. On je rekao da su policajcima nanete povrede kamenjem, kojim je, kako je rekao, "grupa Srba napala pripadnike policije".

U kosovskoj policiji je jutros potvrđeno da je administrativni prelaz Merdare, koji je zbog ovih incidenata juče bio zatvoren, ponovo u funkciji i da se saobraćaj neometano odvija u oba smera.

Incidente su osudili predstavnici Kfora, kosovskih institucija, Ministarstva za Kosovo i Metohiju, a Euleks je sa domaćim istražiocima započeo istragu povodom pojedinih ekscesa.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA