SAMO NA OVAJ NAČIN građani sa Kosova ostvariće pravo glasa

RIK je 27. marta usvojio uputstvo za glasanje na KiM

  • 0

Uputstvo o sprovođenju izbora na KiM, koje je usvojila Republička izborna komisija, predviđa rešenja koja garantuju legitimnost, demokratičnost i transparentnost celog procesa, kaže portparol OEBS-a na KiM Senad Šabović.

ISTO KAO I 2012: Glasanje na Kosovu, a brojanje u Vranju i Raškoj

Šabović je Tanjugu rekao da je to dobar model i jedini način da se ljudima sa pravom glasa na KiM obezbedi pristup procesu izborima za predsednika Srbije.

- Ne verujemo da bi u suprotnom bilo moguće da ljudi sa KiM sa pravom glasa ostvare to pravo - naglasio je Šabović.

Šabović je naveo da je OEBS sa tehničke strane spreman za sprovođenje tih radnji, navodeći da će objaviti sve relevantne detalje čim budu poznati.

Kako kaže, tokom prethodnih nekoliko nedelja misija OEBS-a je na Kosovu obavila niz sastanaka sa svim relevantnim akterima iz Prištine i Beograda, uključujući i RIK.

- RIK je 27. marta usvojio uputstvo za glasanje na KiM. Mislimo da to uputstvo oslikava model koji je sa OEBS-om usaglašen još 2012. godine i sproveden sa manjim modifikacijama 2014. godine i 2016. godine - rekao je Šabović.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA