≫ 

VUČIĆ: Smeta im što ću se sresti s Putinom, jer su ga manje puta videli na slici, nego ja uživo!

- Mnogi su slali pisma Vladimiru Putinu govoreći mu da me ne primi - kaže premijer Vučić

  • 56

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je gostujući u Jutarnjem programu TV Pink da su mnogi slali pisma Vladimiru Putinu govoreći mu da ga ne primi.

VUČIĆ PRED PREPUNOM ARENOM: Vaša snaga je moja snaga, Srbija je naš zavet (FOTO) (VIDEO)

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Vučić ubedljivo vodi s 53 odsto

- U ponedeljak odlazim na deseti susret sa njim. Neki od njih su ga ređe viđali na slikama, nego što sam se ja lično sastao s njim. Oni su uništavali našu vojsku, a mi je unapređujemo, ali ne da bismo ratovali, već da bismo je revitalizovali - poručio je Vučić

Premijer je, govoreći o predizbornoj kampanji, istakao da ona nikada nije bila mirnija i sa manje incidenata.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Izbori su demokratska utakmica i praznik demokratije. Šteta što nisam čuo mnogo o programima ostalih kandidata i što im je bilo važno samo da kažu poneku lošu reč o meni - rekao je Vučić za televiziju Pink.

Predsednički kandidat je zadovoljan jer Srbija danas ima dobre odnose sa svim svetskim državama i što mnoge od njih podržavaju njegovu politiku.

- Ponosan sam jer je bivši nemački kancelar podržao moju kandidaturu i što o napretku Srbije ima da kaže samo najbolje - poručio je Vučić, dodajući da je ponosan na pozitivan imidž koji je Srbija stekla.

Kako smatra, ne postoji razlog za kritike, jer je boljitak u našoj državi evidentan.

- Ako ima pametnijih, evo im, neka odmah vode zemlju, ali neka ne obmanjuju narod. Mnogi su slali pisma Putinu govoreći mu da me ne primi, a ja u ponedeljak odlazim na deseti susret sa njim. Neki od njih su ga ređe viđali na slikama, nego što sam se ja lično sastao s njim. Oni su uništavali našu vojsku, a mi je unapređujemo, ali ne da bismo ratovali, već da bismo je revitalizovali - rekao je premijer.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić je, govoreći o vojnoj saradnji sa Rusijom, rekao da je cilj takve saradnje da se Srbija zaštiti, a ne da preti bilo kome.

- Dramatično podižemo našu vojnu sposobnost i to im smeta, a ja ih pitam zašto to ranije nije urađeno i zašto niko o tome nije ranije razgovarao sa ruskim predsednikom. Očekujem napade zbog sastanka sa njim - kaže Vučić. 

Govoreći o izgradnji auto-puta od Niša do Prištine, Vučić kaže da nije reč o "velikoalbanskom putu", kako ga mnogi nazivaju, već put koji će spojiti dva srpska grada.

- Sve je usmereno ka tome da se pokaže kako nije dobro šta god da mi uradimo - smatra premijer.

Povodom napada koje doživljava svakodnevno, on ističe da je naučio da živi sa tim, ali da je "nemoguće navići se na to do kraja".

- Toliko sam puta slušao kako mi je otac nekakav Albanac, a majka... Naravno da takve stvari teško padaju, ali to je rešenje kada ne postoje drugi argumenti - smatra Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nikoga u kampanji nije uvredio, niti je napravljen spot koji nekoga omalovažava i vođena je najčistija kampanja, smatra Vučić.

- A onda isprovociran Milenko Jovanov, kako bi pokazao koliko je besmisleno to što pričaju, rekao to što je rekao, ali sam se izvinio za to. Međutim, izvinjenje im nije bilo dovoljno - rekao je Vučić.

Premijer je istakao, govoreći o optužbama da je lopov, da nikada ništa nije ukrao, te da čak i flašu vode u zgradi Vlade plati.

-  Pričaju da mi je brat vlasnik Franša. Idite u restoran i proverite da li je tako. Kako mi je rekla Angela Merkel, dovoljno je nekoliko dana negativne kampanje preko društvenih mreža, da čitav rad i napor padnu u vodu - kaže premijer za TV Pink.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Njegov odgovor na to je, kako je rekao, prećutkivanje i rad.

- Do poslednjeg daha ću se boriti za očuvanje stabilnosti i mira. To je za mene od najvećeg značaja - poručio je premijer.

Vučić je, osvrćući se na izjavu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića da sramoti uniformu, izjavio da se vodi kampanja da se umanji vojna saradnja sa Rusijom, te da njegova vlada nije uništila vojsku i naoružanje Srbije.

- Neka narod sudi. Srbija je mnogo snažnija, a narod to i vidi - rekao je Vučić.

Kako je rekao, svi govore o Savamali, a niko ne spominje smrt Ranka Panića, o kojoj je itraga nastavljena tek nakon promene vlasti. Zbog kampanja im nisu važni, kako smatra premijer, ni životi Panića, ni životi gardista, ni život Ćuruvije.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    25. mart 2017 | 15:27

    Putin nas postuje jer je Srbija jedina drzava koja nije uvela sankcije Rusiji.

  • juki

    25. mart 2017 | 15:24

    Njima smeta sve što je dobro,a ne vide korist Srbije ovom posetom

  • Tanja

    25. mart 2017 | 16:51

    Treba izgraditi čvrste veze sa Rusijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA