Bošku je ostalo 15.000 evra da otplati kredit, a banka mu sad traži skoro pola miliona evra ili će mu oteti stan!

Objasnio je i da je on otplatio 70 odsto kredita, ali da banka potražuje iznos do kog je, između ostalog, došla zaračunavanjem nezakonitih zateznih kamata

  • 13

Boško Cerović koji je 2008. godine uzeo kredit od 150.000 evra indeksiran u švajcarskim francima i otplatio 135.000,  a banka od njega potražuje neverovatnih 446.000 franaka, danas zamalo da ostane bez porodičnog stana. Na svu sreću, današnja zakazana licitacija odložena je za mesec dana.

Za kredit za stan od 150.000 švajcaraca, moraju da vrate 400.000, ili ostaju na ulici!

DRAMA PORODICE KOSANOVIĆ: Uzeli su kredit, dobili ČETIRI BEBE, a onda je ona izgubila posao i ŽIVOT IM JE POSTAO PAKAO!

JOŠ JEDAN SRBIN POBEDIO BANKU: Sad moraju da mu vrate silne pare od kredita zbog razlike u kursu

Boško je za Telegraf.rs rekao da bi napokon moglo da dođe do rešenja problema.

– Banka je pristala da sednemo i razgovaramo i nađemo izlaz iz ove apsurdne situacije. Shvatili su i oni da je to što potražuju besmisleno.

- Licitacija je odložena za 30 dana, ali je dogovor da se u tom periodu održi par sastanaka, nadam se i reši sve napokon.

- Niko od nas ne beži od toga otplati kredit, ali da to bude realno i razumno – naveo je Boško.

Objasnio je i da je on otplatio 70 odsto kredita, ali da banka potražuje iznos do kog je, između ostalog, došla zaračunavanjem nezakonitih zateznih kamata.

– Banka me sada duži za besmislenih 446.000 franaka. Skoro i da nije objašnjivo kako su sve to obračunali. Jedan od razloga da cifra dođe do te visine je zaračunavanje nezakonite zatezne kamate koja se u ovoj banci zaračunava 3 puta više nego što to zakon propisuje.

- Tu su i kursne razlike i valutna klauzula u švajcarskim francima. Na svu sreću, svoj rigini stav da nema dogovora su danas promenili. Nadam se rešenju problema – zaključio je Cerović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poljska

    27. mart 2017 | 17:18

    Šta mlatite više! Tadašnji guverner Jelašić nekoliko puta je upozoravao da je rizično da se krediti uzimaju u CHF zbog potencijalnih fiuktuacija u budućem periodu. Međutim, tada su krediti u ovoj valuti bili isuviše primamljuvi da bi neko razmislio o tim upozorenjima. Kada je nastao haos zbog jačanja CHF svima je država postala glavni krivac, a ne, što bi Šojić rekao zinuto du..

  • Paćenik

    27. mart 2017 | 16:28

    Koji političar obeća da će vratiti ukradeni novac od građana i da protjera pljačkaške banke ...može računati na moj glas...

  • Tartaros

    27. mart 2017 | 18:35

    Зато и служе банке,да се народ черупа..Највеће лопине.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA