Prve fotke skoro gotove naplatne rampe Vrčin: Izgleda moćno, čak ima i kancelarije iznad auto-puta (FOTO) (VIDEO)

Izgradnja naplatne stanice Vrčin počela je krajem marta prošle godine, a vrednost investicije je dve milijarde dinara

  • 13

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će naplatna stanica Vrčin na autoputu Beograd Niš biti završena u aprilu, i da će propusna moć biti veća za 30 odsto.

Zbog nove naplatne rampe od ponedeljka osam dana će saobraćaj funkcionisati drugačije

Kako zarađujemo sami na sebi: Putarina na ovim deonicama jeftinija je za strance nego za Srbe

Mihajović je tokom obilaska radova na toj stanici rekla danas da će biti urađene 23 trake, a plan je da od toga 12 bude sa elektronskom naplatom putarine.

- Izvođači kažu da će radovi biti gotovi u aprilu, a konačni rok je 10. maj - rekla je Mihajlović i podsetila da takve moderne naplatne stanice postoje svuda u Evropi i svetu.

Gužve će tokom letnje sezone zahvaljujući toj novoj naplatnoj rampi biti smanjene, rekla je ona i dodala da je za Beograd važno to što je naplatna rampa izmeštena van grada.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će naplatna rampa biti završena između 15. i 20. aprila.

Foto: beobuild.rs Foto: beobuild.rs

Drobnjak je naveo da je raspisan tender za izvođača za uklanjanje stare naplatne rampe Bubanj Potok i da će izvođač biti izabran do 1. maja.

Izgradnja naplatne stanice Vrčin počela je krajem marta prošle godine, a vrednost investicije je dve milijarde dinara.

Foto: beobuild.rs Foto: beobuild.rs

Ovaj obiman projekat pored nove naplatne rampe podrazumeva izmeštanje magistralnih cevovoda, gasifikaciju, regulaciju vodenih tokova i izgradnju nove baze za održavanje puteva.

Za napajanje kompleksa čeone naplatne stanice predviđena je izgradnja nove trafo stanice, a kao rezervna varijanta biće instaliran dizel električni agregat sa automatskim startom i UPS uređaji.

Foto: beobuild.rs Foto: beobuild.rs

U cilju praćenja saobraćaja i ostalih aktivnosti u zoni kompleksa biće instalirano ukupno 70 kamera u HD rezoluciji, dok će signalizacija biti od standardnih znakova do promenjivih LED displeja. U okviru kompleksa stanice nalaziće se i službeni parking sa 75 mesta, kao i parking za havarisana vozila od 15 mesta.

Najveći deo radova na samoj naplatnoj rampi je već gotov, tako da će se u narednom periodu najviše raditi na uklapanju nove rampe sa profilom postojećeg autoputa. Do aprila biće završeni radovi na uklapanju oba pravca, nakon čega sledi preseljenje i otvaranje.

Foto: beobuild.rs Foto: beobuild.rs

Izvođač je konzorcijum koji čine „Strabag“ , Vojvodinaput i PZP Zaječar, a ugovorena vrednost radova iznosi 1.8 milijardi dinara. Rok za završetak svih radova je 10. maj ove godine.

Nova rampa imaće ukupno 23 trake, odnosno osam više od Bubanj Potoka i omogućiće brži prolazak vozila na tom delu Koridora 10.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    28. mart 2017 | 14:02

    Umesto obične naplatne rampe,šta npraviše ovo? Granični prelaz.

  • Amin

    28. mart 2017 | 18:02

    To je sve namestaljka pomerili rampu da bi gospoda beogradjani mogli besplatno do ike.èe kad ce se njima uvesti naplata svaki dan ga koriste a ni dinara a oni jadni iz unutrasnjosti a samo sto jedno u godini odu negde udri po dzepu.Odma vinjete od 100 eura za Beogradjane.

  • Aki

    28. mart 2017 | 16:24

    Bravo bre Srbijo.Svetski ste, a naši. Malo li je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA