≫ 

Najvažniji lek za trudnice stiže uskoro u apoteke!

U apoteke bi narednih dana trebalo da stigne nova količina leka “utrogestan”, koji koriste trudnice, u obe doze: od 100 i 200 miligrama

  • 0

Trudnice će ponovo moći da koriste lek "utrogestan" koji bi trebalo da stigne u apoteke narednih dana. U apoteke bi narednih dana trebalo da stigne nova količina leka “utrogestan”, koji koriste trudnice, u obe doze: od 100 i 200 miligrama.

Najvažniji lek za stomak u Srbiji ne može više da se kupi!

Dobavljač "Vega farma" obavestio je Republički fond zdravstvenog osiguranja da će Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije predati zahtev za izdavanje sertifikata za obe doze leka.

Kako su potvrdili u nekoliko apoteka za "Novosti", "utrogestana" od 200 miligrama nema osim u dozi od 100 mg, pa se trudnice snalaze tako što uzimaju po dve kapsule. Inače, kutija ovih kapsula jačine 100 mg košta 706 dinara.

- Prema obaveštenju nosioca dozvole za lek "utrogestan", Farmaceutske kompanije "Sodimed", ne postoji problem u kontinuiranom snabdevanju tržišta lekom "utrogestan" u jačini od 100 mg koji je dostupan u apotekama, a u određenim apotekama ima "utrogestana" od 200 mg. U minuli petak je uvezena nova količina ovog leka - kažu u RFZO.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA