≫ 

Marijana je pre 11 godina preminula od upale trbušne maramice: Apelacioni sud oslobodio hirurga koji ju je zbrinuo

Marijane Jojkić je preminula pre 11 godina, 20. marta u Urgentnom centru u Beogradu nakon pet dana lečenja na Hirurškom odeljenju Opšte bolnice Pančevo

  • 5

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu Osnovnog suda u Pančevu i hirurga Aleksandra Ivicu oslobodio od optužbe da je počinio krivično delo protiv zdravlja ljudi.

SRBIJO, GLEDAJ I PLAČI: Oni su umrli zbog greške lekara, a kazne koje su dobili doktori ĆE VAS RAZBESNETI

Apelacioni sud oslobodio je hirurga odgovornosti prethodno prihvativši žalbu koju je podneo njegov advokat Nedeljko Martinović dok je žalba Osnovnog tužilaštva u Pančevu odbačena pošto je Apelaciono tužilaštvo u Beogradu izjavilo da odustaje od ove žalbe jer je nedozvoljena.

Na ovaj način Apelacioni sud praktično je ukinuo presudu Osnovnog suda u Pančevu kojom je prethodno hirurg bio proglašen krivim za ovo delo i osuđen na 11 meseci zatvora u kućnim uslovima.

Do ove presude došlo je 11 godina posle smrti Marijane Jojkić koja je preminula 20. marta u Urgentnom centru u Beogradu nakon pet dana lečenja na Hirurškom odeljenju Opšte bolnice Pančevo.

Apelacioni sud u Beogradu je zaključio da na osnovu svih izvedenih dokaza u toku postupka nije dokazano da radnje koje je preduzeo okrivljeni predstavljaju uopšte očigledno nesavesno postupanje te je stoga preinačenom presudom oslobođen optužbe.

Apelacioni sud se u ovoj presudi nije bavio utvrđivanjem odogovornosti za smrt Marijane Jojkić kojoj u pančevačkoj bolnici nije na vreme prepoznato zapaljenje slepog creva pa je posle od komplikacija preminula, već je utvrdio kako hirurg Aleksandar Ivica nije pri njenom lečenju počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

Osnovno tužilaštvo u Pančevu pravo na dozvoljenu žalbu na presudu Osnovnog suda izgubilo je jer je u jednom trenutku istekao rok za žalbu što je objašnjeno propustom administracije.

Podsećamo, Marijana Jojkić preminula je 20. marta 2006. od upale trbušne maramice u beogradskom Urgentnom centru, gde je nakon pet dana pogrešnog lečenja prebačena iz pančevačke Opšte bolnice.

Za njenu smrt, odnosno nesavesno lečenje optužen je hirurg pančevačke Opšte bolnice dr Aleksnadar Ivica koji je nakon višegodišnjeg suđenja, krajem prošle godine osuđen na 11 meseci kućnog zatvora, kao i godinu dana zabrane obavljanja hiruške prakse.

On je od početka postupka negirao krivicu, tvrdeći da u zbrinjavanju Jojkićeve nije načinio nijedan propust.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/013 info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jazavac pred.sudom

    28. mart 2017 | 22:28

    O kojoj pravdi se jos pise u zemlji Srbiji, kako je rekao moj otac ko je izgubio pravdu pa da je ti nadjes. Ej, pa ovo je Srbija!!!!!!!

  • abc...d...

    28. mart 2017 | 22:34

    To je već tradicija u Srbiji, nisu lekari krivi što su kupili diplome, a nisu ni 'teli neko da umre, omaklo im se, zašta bi robijali za ubistvo, kad nisu 'teli...!!!?

  • Казанџија

    28. mart 2017 | 23:59

    "апелациони суд"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA