≫ 

Danas je 30. mart: Događaji koje očekujemo u naredna 24 sata, a mogu da promene Srbiju i ceo svet

Predstavljamo listu događaja koji su najavljeni za danas, a koji mogu svima nama da promene živote

  • 2

Koje su to važne stvari koje se danas dešavaju u svetu, a vi o njima niste bili obavešteni? Vreme je da saznate najmoćnije događaje, koji mogu da promene sliku sveta, ali i naših života.

Za početak, ovde pogledajte kako neki studenti na Pravnom fakultetu opušteno preko bubice polažu ispit

Da krenemo redom:

                                                                    - ŠTA SE DEŠAVA U SVETU - 

KINA - Tomislav Nikolić ide u Kinu - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u poseti Kini 30. i 31. marta, tokom koje će se sastati s predsednikom Kine Si Đinpingom, premijerom Li Kećijangom i s predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Džang Dedjiangom, kao i sa brojnim privrednicima.

FIRENCA - Počinje dvodnevni sastanak ministara kulture zemlja Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja - G7, posvećen očuvanju svetske baštine.

ANKARA - Američki državni sekretar Reks Tilerson u poseti Turskoj. Slučajnost? Teeško.

LISABON - Predsednica Čilea Mišel Bašle u dvodnevnoj poseti Portugalu.

                           - VAŽNI SASTANCI U REGIONU, KOJE ĆETE ČITATI U NOVINAMA TEK SUTRA - 

SARAJEVO - Predstavljanje Deklaracije o zajedničkom jeziku koju je sastavilo tridesetak eksperata različitih struka iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Tekst Deklaracije koju je potpisalo više od 200 lingvista, književnika, naučnika, aktivista iz četiri zemlje predstaviće profesor Enver Kazaz, spisateljica Ivana Bodrožić, Vladimir Arsenijević iz Udruženja "Krokodil", pisac i novinar Balša Brković i direktorka beogradskog Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević. Zanimljivo, o tome je za Telegraf.rs pričala Vedrana Rudan, pročitajte ovde 

                                                                - VAŽNI DOGAĐAJI U SRBIJI - 

BEOGRAD - U 10.30 u železničkoj stanici Resnik početak radova na rekonstrukciji i modernizaciji deonice Rasputnica "G"-Resnik-Rakovica, na pruzi Beograd-Mladenovac-Niš-Preševo (državna granica). Prisustvovaće ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

BEOGRAD - U 12.00 zgradu Palate pravde (Savska 17a) gde je u toku obnova obići će ministarka pravde Nela Kuburović. Prisustvovaće i predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović i šef Regionalne kancelarije Evropske investicione banke za zapadni Balkan Dubravka Negre.

NOVI SAD - U 12.00 u Radnoj zoni Sever IV američka kompanija Lear otvara novi pogon. Prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

MIONICA - IZVOZIMO VODU U KUVAJT - U 12.00 u Domu vode Vodavoda u Mionici (Gornja Topica bb) potpisivanje ugovora izmedju kompanije Vodavoda i kuvajtske kompanije Caro General Trading o izvozu prvog kontigenta vode iz Srbije na tržište Kuvajta.

                                                 - SPORTSKI DOGAĐAJI KOJE DANAS NE SMETE PROPUSTITI -

BEOGRAD - U 13.00 u pres sali Beogradske arene konferencija za novinare košarkaškog kluba Crvena zvezda pred utakmicu protiv Uniksa u Evroligi.

- Igraju se utakmice 29. kola košarkaške Evrolige:

Anadolu Efes - Olimpijakos (19.00)

Bamberg - Darušafaka (20.45)

Barselona - Makabi (21.00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA