PODMETNUT POŽAR: Izgorelo pozorište "Bora Stanković" staro 120 godina! (VIDEO) (FOTO)

Na licu mesta pronađeni ostaci prolivenog benzina i kantice za benzin. Glavni cilj bila diskoteka "Paladijum", koja deli isti zid s pozorištem. Kompletno izgoreli scena, šminkernica i pozorišni klub

  • 2

Rano jutros na zgradi Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, koja se nalazi u strogom centru grada, izbio je požar u kome je stradala kompletna unutrašnjost zgrade!

- Dežurnoj službi požar je prijavljen u 3.50 časova - potvrdio je Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

On je dodao da je rano govoriti o uzrocima požara.

Centar Vranja je jutros u sedam sati, kada najveći broj zaposlenih u lokalnoj administraciji dolazi na posao, bio u dimu, a četiri vatrogasne ekipa gasile su vatru.

U požaru je kompletno izgoreo stari deo pozorišta u kome su scena, šminkernica i pozorišni klub. Novi deo pozorišta, u kome se nalaze kancelarije, ostao je netaknut, jer vatra nije mogla dalje od betonskih zidova.

Kako Telegraf saznaje, požar u kome je izgorelo pozorište najverovatnije je podmetnut, a glavni cilje je bila diskoteka "Paladijum" koja deli isti zid s pozorištem.

Zajednički zid pozorišta i diskoteke poliven je benzinom, a očevidac je najverovatnije pobegao preko potkrovlja u kojem se nalaze sobe za smeštaj glumaca koji gostuju u pozorištu.

 

U požaru niko nije povređen. Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Drakče Stanojković kaže da je vatra zahvatila površinu od oko 500 kvadratnih metara.

Prema rečima gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića, istraga će utvrditi šta je uzrok, ali ima indicija da se možda radi o podmetanju požara.

- Istraga će reći svoje, ali za sada sve ukazuje da je požar podmetnut - rekao je Stojčić, navodeći da su na licu mesta pronađeni ostaci prolivenog benzina i kantice za benzin.

Direktor pozorišta Nebojša Cvetković kaže za Telegraf da je ovaj događaj "katastrofa, kako za Vranje, tako i za Srbiju".

- Potpuno je izgorelo pozorište staro 120 godina - kaže on.

Pozorište "Bora Stanković" udaljeno je svega 15 metara od zgrade Skupštine opštine i 50 metara od zgrade Policije u Vranju.

(D. Z. /I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    2. jul 2012 | 15:46

    Gostujuća glumica iz Valjeva Milica Trifunović pripremala je premijeru predstave ciji je tekst napisala lgbt aktivistkinja. Da ovo nije reakcija na provokativne gej "parade" i silovanje Srbije ovih dana? od olga_diktator » 02 Jul 2012 10:50 am Ovo je takva tuga. Požar podmetnut, gostujuća glumica (koja je spremala novu predstavu i to po mom tekstu) se jedva spasila, sve unutra izgorelo i više ga nema, a šta će da rade glumci i uprava (koji su btw mahom divni ljudi) boga pitaj. Plače mi se. http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=48841

  • Критичар

    3. jul 2012 | 20:46

    Сваки врањанац зна ко је ово урадио и зашто. Позориште није требало да изгори,већ само дискотека,нема ово никакве везе с гејевима и том неком представом.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA