Psihološki aspekti osoba obolelih od malignih bolesti: Tema je najnovijeg foruma za hematološke bolesnike

Cilj Formiranja foruma je podizanje svesti i jačanje povezanosti ne samo na relaciji između pacijenata i medicinskog osoblja, već i pacijenata međusobno

  • 0

Sada već tradicionalni, šesti po redu forum namenjen obolelima od hematoloških malignih bolesti biće održan u petak, 7. aprila, u 13.30 sati, u amfiteatru Klinike za hematologiju Kliničkog centra Srbije.

KAKO TREBA DA SE HRANE OBOLELI OD RAKA: U petak se održava peti forum za hematološke bolesnike

KAKO SADA DA ŽIVIM? Ovo su najčešća pitanja obolelih od raka!

Tema ovog foruma, namenjen bolesnicima, njihovim porodicama i medicinskom osoblju, jeste "Psihološki aspekti osoba obolelih od malignih bolesti." O ovoj temu govoriće psiholog Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) Marija Andrejić, dok će na pitanja odgovarati hematolog Vladislava Đurašinović.

Cilj Formiranja foruma je podizanje svesti i jačanje povezanosti ne samo na relaciji pacijent- medicinsko osoblje već i pacijenata međusobno.

Foto: Profimedia, Alamy Foto: Profimedia, Alamy

Prvi forum za hematološke bolesnike, pokrenut na inicijativu prof. dr Biljane Mihaljević, direktorke Klinike za hematologiju održan je 10. aprila 2014. godine. Tom prilikom prezentiran je priručnik za obolele od limfoma i mijeloma, a govorilo se i o nus pojavama i neželjeniim efektima hemioterapije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA