Mi smo izgubili ali je nebo dobilo: Drugovi se oprostili od Milana i Nede, nastradalih u eksploziji u Nišu (FOTO)

Sahrana tragično nastradalih blizanaca zakazana je za sutra u 12 časova

  • 1

- Nije trebalo da postanu naši anđeli, ali sudbina je htela drugačije. Mi ćemo da čuvamo uspomenu na njih a oni će čuvati nas. Mi smo izgubili ali je nebo dobilo – ovim rečima su se na današnjoj komemoraciji u Pravno poslovnoj školi od Milana Pavlovića i njegove sestre Nede oprostili Milanovi školski drugovi, učenici odeljenja IV4.

Detalji ekspolozije u Nišu: Blizanci prvi put bili na glasanju, otišli kod tetke i poginuli samo što su seli da ručaju

Detonacija me je oborila, a krv me je oblila: Ispovest komšije koji je preživeo eksploziju plinske boce u Nišu (FOTO)

U ime škole, od blizanaca koji su u nedelju stradali u eksploziji plina u kući njihove tetke Ivane Cvetanović, oprostio se direktor Milorad Gavrilović nakon čega je reč uzela Milanova razredna Slobodanka Stamenković.

- Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri. Kada vam dođe nova generacija i sedne u đačke klupe, uvek zamišljamo kako će izgledati kao maturanti. Jedan od njih više nikada neće biti sa nama. Neću mu uručiti diplomu naše škole, nećemo se smejati na maturskoj večeri – grcajući u suzama kazala je Slobodanka.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Vest o tragičnoj smrti dvoje tinejdžera digla je na noge niške srednjoškolce koji su odlučili da priskoče u pomoć njihovim roditeljima kada im je najteže. Oni su danas počeli da prikupljaju novčanu pomoć, jer kako kažu, ništa drugo više ne mogu da učine osim da ih se sećaju. 

Foto: Facebook/NedaPavlovic Foto: Facebook/NedaPavlovic

Branko Krsmanović, predsednik udruženja "Mladih ambasadora“ rekao je da je za prvih pet minuta akcije prikupljeno oko osam hiljada dinara.

- Deca su se listom odazvala, meni je drago što smo mogli da pomognemo. Akcija su pokrenuli srednjoškolci a mi smo obezbedili prostor za akciju – saopštio je Krsmanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Među prvima koji su došli da pomognu bio je Nedin i Milanov drug iz detinjstva Stefan Stanković.

- Zajedno smo odrasli, igrali se... Još ne mogu da poverujem da su mrtvi. Neprestano mi se vrte pred očima te slike našeg zajedničkog detinjstva. Došao sam da im i na ovaj način odam čast, da pomognem njihovim roditeljima – rekao je ovaj mladić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Komemoracija u gimnaziji "Svetozar Marković“ koju je pohađala Neda Pavlović biće održana sutra. Sahrana tragično nastradalih blizanaca zakazana je za isti dan u 12 časova.

Daljinac baner

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Irena

    5. april 2017 | 08:29

    Ja ne mogu da verujem zar je toliko skup plin a jeftin zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA