Srušili im kuću za slavu, prave obilaznicu!

Šestočlanoj porodici iz Batajnice večeras je srušena kuća da bi na tom mestu bio izgrađen nadvožnjak

  • 6

Šestočlanoj porodici Radiša iz Batajnice večeras je srušena kuća, jer je na toj lokaciji planirana izgradnja nadvožnjaka na obilaznici oko Beograda. Sin vlasnice kuće Radomir Radiša kaže za Telegraf.rs da im je posle višečasovnih pregovora sa nadležnima iz "Puteva Srbije", rečeno da imaju vremena samo da spakuju stvari i napuste svoj dom.

- Mi smo kuću malopre napustili. Bilo je emocija, bilo je potresno, ali smo morali da izađemo. Čitavo popodne su trajali telefonski pregovori sa direktorom "Puteva Srbije", da bi nam u jednom trenutku rekli da možemo ili da spakujemo stvari ili da ih ostavimo, ali oni kuću svakako ruše. Evo, ruše je upravo sada dok mi pričamo. Inače, nama je sutra krsna slava, ali eto... Za prvi vreme ćemo biti kod rođaka u Batajnici, ali nemamo nikakvu ideju gde ćemo živeti - rekao je za Telegraf.rs gotovo plačnim glasom Radomir.

Drama pred kućom porodice Radiša počela je još jutros, kada im je ekipa "Elektrodistribucije" isključila struju. Sa njima su došle i jake snage interventne policije koje nikome nisu dozvoljavale ulaz u dvorište. Radomir je tada rekao za Telegraf.rs da je policija pustila samo ekipu hitne pomoći jer je njegovoj najmlađoj ćerki pozlilo.

Spor između opštine Zemun, "Puteva Srbije" i porodice Radiša traje već neko vreme. Naime, u njihovom dvorištu trebalo bi da bude izgrađen stub za novu saobraćajnicu koja će se priključiti na nadvožnjak. Porodica je sve vreme tvrdila da im nije problem da se isele, ali su smatrali da nadoknada koju su vlasti opštine Zemun ponudile nije bila adekvatna.

(Milica Stojanović/foto: Vladimir Lukić)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiklop

    20. januar 2012 | 08:58

    To znaci da ova bahata vlast moze svakoga da izbaci iz kuce na ulicu, zabole njih za svakoga.

  • Sladjana

    20. januar 2012 | 00:22

    Ne razumem! Ako su im srušili kuću za potrebe nadvožnjaka bilo bi normalno da su im pre toga obezbedili novo mesto stanovanja. Šta je ovo? Da li to znači da ako se državi ćefne da mu odgovara baš lokacija gde mi je kuća za nešto ona će to da uzme, sruši kuću bez ikakve nadoknade, obeštećenja...

  • petronije2002

    19. januar 2012 | 20:09

    @TelegrafNEWS Tacno je, po ovom mraku, policija ih drzi opkoljene, dok oni pakuju ono sto mogu da ponesu!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA