≫ 

Poslednja vest: Ivo Sanader osuđen na 4,5 godine zatvora

S obzirom na to da je osuđen na kaznu manju od pet godina, Sanader neće u zatvor dok presuda ne postane pravosnažna

  • 4

Bivši hrvatski premijer, Ivo Sanader, nepravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog primanja mita.

Najveći politički skandali u istoriji Evrope: Evo da li su na neslavnoj listi Srbi ili najbliže komšije!

Sanader je osuđen zbog optužbi da je primio 17 miliona kuna (oko 2.281.000 evra) mita nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Petar Čobanković, 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od kompanije bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika i vlasnika mesare Stjepana Fiolića.

S obzirom na to da je osuđen na kaznu manju od pet godina, Sanader neće u zatvor dok presuda ne postane pravosnažna, piše "Index".

Sanader mora da vrati 17,4 miliona kuna (oko 2.335.000 evra) u proračun u roku od 15 dana od pravosnažne presude.

Iako je na sudu priznao da je Sanaderu u njegov dom u Kozarčevoj ulici nakon prodaje zgrade doneo deset miliona kuna i milion evra mita u "kutiji za hrenovke" Fiolić je osuđen na godinu dana zatvora koje može da zameni radom za opšte dobro. Ista kazna doneta je i vlasniku kompanije Inženjerski biro Mladenu Mlinareviću, čija je firma preuveličala vrednost zgrade u Planijskoj ulici pre nego što ju je od Fiolića kupilo Čobankovićevo ministarstvo.

Prilikom obrazloženja presude rečeno je kako je Sanader tražio provizuju od milon evra s čim se Fiolić složio. Sanader je s Fiolićem dogovorio da će vlada po ceni znatno većoj od tržišne odobriti kupovinu nekretnine za potrebe Ministarstva, stoji u obrazloženju presude.

Mesare Fiolić moraju da plate 50.000 kuna kazne, a Centar za reprodukciju i stočarstvo mora platiti 70.000 kuna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ako nista drugo

    7. april 2017 | 12:05

    Zadali su nam domaci zadatak i treba da se pokrijemo usima.U Srbiji ni jedan ama ni jedan politicar nije zavrsio iza resteaka.A kada bi se vodili tom logikom pola politicara bi trebalo da bude iza resetaka da je pravde i zakona u ovoj nasoj bednoj Srbiji.Mozda je i malo robije dobio ali ce bar da robija a u Srbiji niko nije odgovarao za pljackasku politiku koja se vodi od 90-tih na ovamo od strane svih vladajucih struktura sto je zastrasujuce i porazavajuce.Treba usima da se pokrijemo a njima bar skidam kapu sto su svog lopova stavili gde mu je i mesto,tako ste to i radi.

  • BOZA ZEMUNAC

    7. april 2017 | 10:51

    Aha,vratiće !

  • Fil

    9. april 2017 | 13:08

    Vucicu, obrati paznju na komsije. Ako ti niko nije rekao, to ti je najvazniji zadatak. Ako ne budes pohapsio politicku lopovsku bagru, pasces! I bice bolno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA