• 34

Vučić u "Goši": Jednokratna pomoć radnicima od 60.000 dinara, s vlasnikom sve ostalo (FOTO)

Vučić je najavio i da će do 23. aprila nadležni ministri razgovarati sa vlasnikom, u želji da posreduje u rešavanju problema. Objasnio je da je dug te fabrike prema državi pet miliona evra

  • 34

Premijer i izbarani predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada obezbedila sredstva za jednokratnu pomoć radnicima "Goše" od 60.000 dinara, da će biti rešeno i pitanje overe njihovih zdravstvenih knjižica i da će eventualno povezivanje radnog staža biti razmotreno u razgovoru sa vlasnikom kompanije, a u zavisnosti od toga da li on namerava da nastaviti da posluje.

Vučić sa radnicima Goše: Ruke su nam vezane, ali ćemo rešiti situaciju

Vučić je to rekao u Smederevskoj Palanci, gde je došao na poziv radnika Goše koji štrajkuju zbog neispunjenih obaveza prema njima, uključujući neisplaćene plate i probleme sa zdravstvenim knjižicama, stažom i daljom sudbinom firme.

Najavio je da će do 23. aprila nadležni ministri razgovarati sa vlasnikom, u želji da posreduje u rešavanju problema. Objasnio je da je dug te fabrike prema državi pet miliona evra.

Vučić je, posle sastanka, objasnio da je "Goša" privatizovana januara 2007, a da su problemi počeli već krajem 2008.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Došli smo dotle da je račun u blokadi za oko pet miliona evra, da su potpisane priznanice da se vlasniku, koji je stranac, duguje 11 miliona evra, da je firma predata drugoj kompaniji, verovatno povezanoj, ali ja o tome ne mogu da govorim - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je dodao da se radnicima duguju višemesečna primanja. Premijer je ukazao i na činjenicu da, iako je "na papiru" od plata radnika oduzimano za penzijsko i zdravstveno osiguranje, taj novac nije uplaćivan PIO fondu, pa je dug prema njemu 3,2 miliona evra.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Novac uzet od Fonda za razvoj, dodao je Vučić, iznosi oko 192 miliona dinara, odnosno oko milion i 700 hiljada evra, ali ni on nije opravdan.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Norbika

    Pomozimo ovim ljudima pa makar to bila jednokratna pomoc za pocetak da mogu u krugu porodice proslaviti Uskrs.

  • Ena

    Kako god okrenes, Vucic priskace u pomoc. Pa nek' neko kaze nesto suprotno!

  • nada

    Verujem da ce Vucic pomoci koliko moze!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima