• 7

Tri najveća manastira u kojima molitve pomažu bolesnima

Među svecima sa najvećim "moćima" i najviše uspeha u isceljenju izdavajaju se: Sveta Petka, sveti Vasilije Ostroški i Sveti Roman

 • 7

Ono u čemu se slažu vernici od malih nogu, naučeni da žive po Božjim zapovestima i oni preobraćeni nevernici koje je neka muka naterala da posećuju crkvu i poste, je to da kod pojedinih bolesti kada medicina zakaže, na scenu stupa Božja volja koja može da ih spasi.

 

U ovom srpskom manastiru se dešavaju NEOBJAŠNJIVA ČUDA, veća nego na OSTROGU! (FOTO)

 

Na Đurđevdan se u ovom srpskom manastiru desilo čudo veće nego na Ostrogu! (VIDEO)

 

U tim situacijama, svaki bolesnik se priklanja određenom svecu kom se moli i odlazi u manastir po pomoć. Unutar zidova pojedinih manastira zapisana su brojna isceljenja i ozdravljenja o kojima svedoče isceljeni kako bi uputili druge kojima je pomoć potrebna gde da odu, piše sajt paralelno.info.

 

Među svecima sa najvećim "moćima" i najviše uspeha u isceljenju izdavajaju se: Sveta Petka, sveti Vasilije Ostroški i Sveti Roman, pa su manastiri Sveti Roman Đunis, manastir Ostrog i Crkva Ružica mesta koja bolesni najčešće posećuju.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Opšte je poznato da je Sveta Petka zaštitnica dece, majki i porodica. Ovu svetiteljku najviše poštuju u rumuniji i u Srbiji. Njene mošti su najpre bile prenete u Carigrad, pa u Trnovo, da bi opet bile vraćene u Carigrad, a odatle u Beograd.

 

U crkvi Svete Ružice je voda po koji vernici dolaze da je piju jer leči neplodnost, karcinom, kao i bojna duševna stanja. Mnogim vernicima se ukazala u snu, gde ih je, prema njihovim pričama, ili mirno gedala, ili im nešto rekla ili ih povela negde. Nakon toga su osećali neverovatnu blagost.

 

Foto: Wikimedia/Gavinevans, svetigora.com

Foto: Wikimedia/Gavinevans, svetigora.com

 

Sveti Vasilije Ostroški je najpoznatiji srpski svetac s aisceliteljskim moćima. Živeo je kao isposnik, posvećen duhovnom životu i Bogu. Njegove mošti i grob čuvaju se i danas u ćivotu, a u njihove isceliteljske moći veruju kako hrišćani, tako i muslimani. Kada su otvorili grob Svetog Vasilija, našli su telo potpuno neoštećeno, žuto kao vosak i mirislao jena bosiljak.

 

Njegov manastir je treće najposećenije svetilište u hrišćanskom svetu. Veruje se da pomaže u lečenju raznih oboljenja, uključujući kancer i maligne bolesti.

 

Foto: Wikipedia/Ant83

Foto: Wikipedia/Ant83

 

Osnova manastira svetog Romana Đunisa je u obliku lista deteline i podeljena je na pripratu, ram, oltar i grobnicu svetog Romana. U njemu su se desila mnoga ozdravljenja posednutih, paralizovanih i obolelih od nervnih bolesti.

 

Posebna odaja sa južne strane crkve u sklopu manastira je Lazaroma, grobnica oca Romana gde se svakodnevno čitaju molitve Svetom Romanu za ozdravljenje nemoćnih, naročito umobolnih i psihijatrijskih bolesnika po čemu je manastir nadaleko čuven.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Viktorija

  8. april 2017 | 12:11

  Zaboravili ste hram Sv Petra i Pavla u Stave kod Valjeva

  41
  1

  Podelite komentar

 • Neobičan ja

  8. april 2017 | 13:12

  Eto i ovo zemlja prosperiteta i budućnosti,a još se priča kao u srednjem vijeku,da li ste vi normalni,dok se vi zamarate mitologijom normalni putuju nebom i gledaju na vas dole i ne čude se šta vide na nebu,nego vama koji maštate da jednog dana i vi mrtvi odletite gore !Zar čekati smrt u tim maštama?Kakve molitve,motike jedne?!

  13
  31

  Podelite komentar

 • Crnac

  8. april 2017 | 11:56

  Molitve pomazu?!?!.! ! Dajte molim gas!

  13
  29

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok