≫ 

Pao prvi razgovor Rusije i Amerike posle napada na Siriju - Putinova desna ruka uzvratila Trampovoj: Ovo su pretnje po ceo svet!

Tilerson i Lavrov su se dogovorili da nastave diskusiju o smirivanju tenzija u Siriji na sastanku koji će biti održan sledeće nedelje u Moskvi

  • 8

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson danas su po prvi put imali telefonski razgovor nakon jučerašnjeg američkog bombardovanja sirijskog vojnog aerodroma.

Upravo počinje Treći svetski rat?! Gase se sve veze SAD-a i Rusije, Tramp će nastaviti da naoružava sirijsku opoziciju!

Lavrov je istakao da sirijski predsednik Bašar Al Asad nije izvršio napad hemijskim oružjem na provinciju Idlib i da jučerašnje američko bombardovanje vojnog aerodroma ide u korist samo teroristima.

- Vlada koja tvrdi da se bori protiv terorizma samo ide na ruku ekstremistima, stvara dodatne pretnje za regionalnu i globalnu bezbednost - napisano je u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Ministarstva inostranih poslova Rusije na Fejsbuku.

Grme komentari iz Srbije posle američkog napada na Siriju: Sve nas podseća na obmanu Račak na Kosovu!

Tilerson i Lavrov su se dogovorili da nastave diskusiju o smirivanju tenzija u Siriji na sastanku koji će biti održan sledeće nedelje u Moskvi. Naime, Tilersonova poseta ruskoj prestonici zakazana je za 11. i 12. april.

Amerikanci uvode sankcije Siriji, Ivanka Tramp ponosna na oca zbog raketiranja!

Podsetimo, Amerika je 7. aprila ispalila 59 krstarećih raketa “Tomahavk” na vazdušnu bazu sirijske vojske, zbog napada hemijskim oružjem na pobunjeničko uporište u provinciji Idlib u utorak, prenosi RT.

Američki predsednik Donald Tramp naredio je ove napade kao odgovor na stradanje civila i kako bi se “okončalo krvoproliće u Siriji“.

Sirijska vojska je objavila da je 9 osoba poginulo, uključujući četvoro dece, dok je sedam povređeno u ovom napadu. Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da je ovo “agresija protiv suverene zemlje”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveti Sava

    9. april 2017 | 09:02

    Iakosam naklonjen Ruskoj federaciji sada mogu da konstatujem. Rusija je NIKO I NISTA Posle Sirija bombardovanja.

  • sretenko

    8. april 2017 | 22:56

    Otvaranje kladjenje 2000 eura da Amer napada orie Vaskrsa.

  • Je

    9. april 2017 | 02:47

    Koga briga što Rusi trkeljaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA