Amerikanci uvode sankcije Siriji, Ivanka Tramp ponosna na oca zbog raketiranja

- Vremena u kojima živimo traže teške odluke - rekla je ćerka američkog predsednika

  • 30

Američki ministar finansija Stiven Mnučin rekao je da će SAD uskoro uvesti dodatne sankcije Siriji kao deo vojnog, diplomatskog i finansijskog odgovora na hemijski napad za koji krive sirijski režim.

Pala prva ruska pretnja Americi posle napada na Siriju!

Iz Bele kuće poslali jezivu poruku: Napad na vojni aerodrom u Siriji treba da bude snažan signal za ostatak sveta

- Najavljujemo dodatne sankcije protiv Sirije kao deo naših tekućih napora da zaustavimo ovu vrstu aktivnosti i naglasimo koliko značajnim to smatramo - rekao je Mnučin na imanju predsednika Donalda Trampa u Mar-a-Lagu na Floridi, prenosi AFP.

Mnučin je dodao da SAD očekuju da će sankcije nastaviti da imaju važan efekat u sprečavanju ljudi da posluju sa Sirijom, ali nije naveo više detalja.

U isto vreme, ćherka američkog predsednika i savetnica u Beloj kući Ivanka Tramp izjavila je da se ponosi svojim ocem posle američke akcije u Siriji.

- Vremena u kojima živimo traže teške odluke. Ponosna sam na oca što je odbio da prihvati užasne zločine protiv čovečnosti - napisala je ona na svom Tviter nalogu.

Donald Tramp je u četvrtak je doneo odluku da vojni aerodrom u sirijskoj provinciji Homs bude gađan krstarećim raketama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA