Potresne poruke prijatelja i kolega stradalim pilotima: U vašem srcu je bilo samo nebo, ono nebo na kojem ste sad

Sada zajedno negde gore letite

  • 2

Od pilota Nenada Ćulibrka (50) i Dejana Pandurova (39) koji su prekjuče stradali kada se njihov avion "supergaleb G-4" srušio u selu Slatina kod Šapca, oprostili su se i prijatelji na Fejsbuku. 

Najnoviji info: Istražitelji izašli na mesto nesreće zbog pada aviona

Detalji sa neba nekoliko sekundi pre pada: Piloti Dejan i Nenad su pokušali nemoguće

- Klasić, prijatelj, drug... najlepše godine života proveli smo zajedno, beskrajno srećni i ponosni u ostvarivanju našeg cilja da jednog dana upravljamo tim moćnim mašinama. U našim srcima i mislima bilo je samo nebo. Letenje je bila naša najveća ljubav. Nenade, druže moj, najveća tvoja ljubav iz mladosti te je preselila večno na nebo, ono nebo o kojem smo toliko maštali. Voleo si galeba, on je otišao zajedno sa tobom, sada zajedno negde gore letite. Počivaj u miru bićeš zauvek u našim srcima.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Poruka se završava pesmom: Nema više druga mog, moga druga velikog, nema više, uzeo ga Bog. Pita vazduh prolećni, pita vetar severni, pitaju me, druže, gde si ti. Tu je - ja ih lažem znaj, nema mome drugu kraj, ova pesma moj je oproštaj.

Foto: Facebook/Dejan Pandurovic Foto: Facebook/Dejan Pandurovic

- Danas smo izgubili dva života. Izgubili smo naše kolege Nenada i Dejana. Bili su savesni roditelji, dobre kolege i pravi prijatelji. Danas smo svi puno izgubili, najviše njihove porodice. Iz malobrojnog stroja branilaca ove zemlje zauvek su nestali i pridružili se stroju najboljih. Pridružili su se Mihajlu, Zoranu, Milenku, Omeru, Draji, Miladinčetu... Ulaznica za to društvo je najveća koju pilot može da uloži. Nadam se da će Srbija znati da ceni. Posvećeno mojim kolegama ovog kišnog dana nad Srbijom - napisao je Saša Jovanović na svom Fejsbuk profilu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.M.

    9. april 2017 | 14:37

    Mislili su na svoje gradjane da ih ne ubije neukrotljiv avion koji im se oteo iz ruku. I zbog toga da ne pobiju decu na zemlji oni su svesno otisli u smrt. Moze li nesto vece i cestitije? Slava HEROJIMA!

  • Sale

    11. april 2017 | 10:17

    Večna slava herojima Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA