Danas sastanak G7 u Italiji: Glavna tema - Sirija, sve oči biće uprte u Trampovog čoveka

Sastanak će biti prilika da šefovi diplomatija od državnog sekretara SAD Reksa Tilersona čuju koliko su SAD zaista posvećene svrgavanju predsednika Sirije Bašara Al-Asada

  • 1

Ministri spoljnih poslova grupe sedam industrijalizovanih zemalja (G7) okupiće se danas na redovnom sastanku, na kome će razgovarati o Siriji, što će verovatno biti glavna tema, zatim o Severnoj Koreji, Iranu i Libiji.

Krčka se priprema Rusa sa saveznicima: Amerikanci prešli "crvenu liniju", na novi napad odgovorićemo silom

Dvodnevni sastanak u Luki, na severu Italije, održava se nakon napada SAD na vazduhoplovnu bazu u Siriji i severnokorejskog testa balističke rakete, i to u vreme kada Zapad nastoji da prevaziđe godine nepoverenja u odnosima sa Rusijom, prenosi Rojters.

Građanski rat u Siriji, međutim, će verovatno biti glavna tema. Domaćin Italija priželjkuje da se završnim saopštenjem skupa podrže napori Ujedinjenih nacija na okončanju sukoba koji traje već šest godina.

Sastanak će biti prilika da šefovi diplomatija od državnog sekretara SAD Reksa Tilersona čuju koliko su SAD zaista posvećene svrgavanju predsednika Sirije Bašara al Asada.

Neka pitanja, kao što su trgovina i borba protiv klimatskih promena, verovatno će biti zaobiđena.

Članovi grupe G7 su: Kanada, Japan, Italija, SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA