Kim Džong Un spreman da snažno odgovori na SVE vojne akcije Amerikanaca

- Smatraćemo SAD u potpunosti odgovornim za katastrofalne posledice svojih neverovatnih akcija - rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje

  • 20

Severna Koreja najavila je snažan odgovor na svaku vojnu akciju koja bi mogla da usledi posle odluke ratne mornarice SAD da pošalje nosač aviona USS Karl Vinson i njegovu flotu u vode kod Korejskog poluostrva.

Tramp sprema atentat na Kim Džong Una: Tri scenarija kako planira da uništi Severnu Koreju

- Smatraćemo SAD u potpunosti odgovornim za katastrofalne posledice svojih neverovatnih akcija - rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, prenela je agencija Korejsna centralna novinska agencija (KCNA).

Kako je dodao, ako se SAD usude da izaberu vojnu akciju uz parole "o preventivnom napadu i uništavanju glavnog štaba", Pjongjang je spreman da reaguje na sve vojne načine koje izabere Vašington.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj izjava je usledila nakon što je državni sekretar Reks Tilerson rekao da američki raketni udari na sirijsku vojnu bazu kao odmazda za hemijski napad nose poruku svakoj državi koja deluje izvan međunarodnih normi.

On nije precizirao da misli na Severnu Koreju, ali je kontekst dovoljno jasan, piše AP.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belasica

    11. april 2017 | 11:11

    Kakva faca takvo zlo, svi ameri su ljigavi i idioti.

  • Zoki

    11. april 2017 | 12:30

    Bravo Kim, tudje nemoj za svoje se bori, AMERIMA NIKO NEPASE KO JE PRIJATELJ SA Rusijom, to i najveca budala znade. Treba im neko skratit rep, dosta su koseg uradili od Yuge pa nadalje.

  • IvaNo1

    11. april 2017 | 11:18

    Ono kad kad ne zivu silu... ono sto je srbin nekad bio dok su Srbijom vladali srbi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA