Stevanović: Počela proizvodnja "fijata 500 L" u Srbiji

Gradonačelnik Kragujevca rekao austrijskim novinarima, koji su posetili ovaj grad, da je serijska proizvodnja novog modela automobila marke "fijat" počela u sredu

  • 2

Serijska prozivodnja novog modela automobila "fijat 500 L" počela je u sredu, u fabrici u Kragujevcu. Gradonačelnik tog grada Veroljub Stevanović primio je tim povodom grupu od 12 austrijskih novinara, sa kojima je razgovarao, kako o fabrici, tako i o političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji.

- Serijska proizvodnja novog modela "Fiat 500 L" počela je u sredu u fabrici u Kragujevcu, gradu sa velikim ambicijama i ozbiljnim investicionim zamahom - rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović, odgovarajući na brojna pitanja novinara iz Austrije.

Stevanović je dodao da grad ima velike ambicije, a da po investicijama u oblasti infrastrukture prednjači u ovom delu Srbije.

Inače, "srpski fijat" je za samo dva dana dobio odlične kritike od novinara britanskog lista "Independent", kao i od ekipe emisije "Top Gear", takođe iz Velike Britanije.

Austrijski novinari, njih 12, posetili su Kragujevac u okviru projekta "Putevima Konstantina Velikog", a u susret obeležavanju 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta. Pored interesovanja za poslavanje FIAT-ove fabrike u Kragujevcu, gradonačelnika su pitali o stopi nezaposlenosti, demografskim kretanjima i političkoj situaciji.

Poručujući da je, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu, važno jačati međusobno razumevanje, austrijski novinari su rekli da je Kragujevac "grad koji je dobro organizovan, moderan, vidi se da se razvija, te da su izraelska Plaza i italijanski FIAT dobro znali gde će da ulažu".

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    5. jul 2012 | 19:37

    To po prvi put ponovo !!!

  • perhan

    5. jul 2012 | 21:06

    fiat-prevara! auto ne vredi te pare..molim demokratsku stranku da vrati evro na 80 dinara i da nam poveca plate na 1000 evra..hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA