≫ 

Videla sam svojim očima kad su upucali Nikolu, izdržao je 8 metaka na nogama: Zavladao je muk u beogradskoj sudnici

- Nalazio sam se kod zgrade Tanjuga. Pošto se tu snimao film nisam ni obraćao pažnju šta se dešavalo. Kada su prestali pucnji, video sam na sto metara od mene telo na pločniku, ali sam mislio da je film. Gledao sam u tom pravcu jer su mi ometali radove. Očekivao da se scena prekine i ponovi. Kako se to nije dogodilo pretpostavio sam da se nešto ozbiljno dešava - kaže Denčić

  • 1

U nastavku suđenja za ubistvo Nikole Bojovića (39), danas su u Specijalnom sudu u Beogradu saslušana tri svedoka, a sudu su se obratili i Saša Cvetanović Pitbul i Miloš Delibašić.

Reči koje su naježile sve u sudnici u Beogradu: Dovedite mi brata dok je još živ, jer se ovih dana ubijaju i advokati i svi ostali!

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića: Majka Miloša Vojinovića neutešna - sin mi je postao ubica!

Cvetanović se žalio što se njegova slika provlači u medijima, a Delibašić je tražio da mu se vrati šest džakova njegove garderobe koja nije predmet veštačenja.

Dva od tri svedoka koji su saslušani mislili su da je pucnjava, koja se dešavala u centru Beograda 29. aprila 2013. godine oko sedam sati, kada je Bojović ubijen, deo scenarija za snimanje filma.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvo je saslušana svedok G. M. Ona se u Ulici carice Milice, u trenutku ubistva, zatekla na putu za posao. Ona je ispričala da je Nikola Bojović izdržao sedam-osam metaka na nogama i da je tek tada pao na pločnik.

- Živela sam na Obilićevom vencu. Izašla sam iz svoje zgrade, prošla pored Tanjuga i samo što sam skrenula u Ulicu carice Milice stala sam na jednu trafiku da kupim vlažne maramice, plazmu i ostale neophodne stvari. Dok sam plaćala račun, čula sam pucnje. Delovalo mi je kao da su petarde. Bila sam ubeđena da se snima film. Ljudi si počeli da vrište i tek tada sam se okrenula i videla da napadač puca u Bojovića. Bojović je izdržao 7-8 pucnja na nogama, pa tek onda pao, a napadač je išao oko njega - ispričala je M., koja ne poznaje nikog od optuženih.

Od mesta ubistva bila je udaljena 70 do 100 metara.

- Napadač je pobegao u Ulicu carice Milice a zatim skrenuo levo u Maršala Birjuzova. Prešla sam ulicu, prišla Bojoviću i sačekala policiju. O kome se radi odnosno ko je žrtva saznala sam tek kasnije od supruga. Mediji su već sve saznali  - rekla je ona.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je rekla da ne bi mogla da prepozna napadača, ali je navela da je bio krupnije građe, da je imao na sebi farmerice, lovački prsluk i kačket. Istakla je da joj nije delovao kao profesionalac.

- Bio je visine negde oko 1,80 metara. Delovalo mi je da je smotan. Držanje pištolja mu nije bilo profesionalno, a trčao je nepretno i trapavo. Pucnjava mi nije delovala kao rafalna paljba. Više kao petarde - navela je ona i dodala da je videla da ubica ima pištolj ali da nije mogla sa te razdaljine da vidi i koje je marke.

Ubistvu brata Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava, "prisustvovao" je i Uroš Denčić. Kao radnik firme "Štrabag" radio je na rekonstrukciji Ulice carice Milice, a pucnjava ga je zatekla tek kada je stigao na posao. Denčić je rekao da poznaje Delibašića i Vojnovića.

- Nalazio sam se kod zgrade Tanjuga. Pošto se tu snimao film nisam ni obraćao pažnju šta se dešavalo. Kada su prestali pucnji, video sam na sto metara od mene telo na pločniku, ali sam mislio da je film. Gledao sam u tom pravcu jer su mi ometali radove. Očekivao da se scena prekine i ponovi. Kako se to nije dogodilo pretpostavio sam da se nešto ozbiljno dešava - kaže Denčić.

Foto: Profimedia/Caia Image Foto: Profimedia/Caia Image

On je napadača video kako ubrzanim hodom odlazi u Maršala Birjuzova:

- Imao je taman kačket i tamnu jaknu.

Tog jutra oko sedam sati, u blizini mesta ubistva našao se i policajac Branislav Stojanović, koji je krenuo, kako je rekao u akciju, i iz Brankove ulice krenuo ka Ulici carice milice. Taman kada je radio polukružnu čuo je pucnje nalik petardama.

- Tada sam izašao iz kola i video telo. Svedok mi je rekao da je napadač imao beli kačket i da je otišao niz Maršala Birjuzova. Potrčao sa niz tu ulicu ali njega nije bilo - ispričao je Stojanović.

Pored svedoka sudu se obratio i Saša Cvetanović Pitbul. On je "zamerio što mu se slika provlači po novinama, pa bi svedoci na osnovu toga mogli da ga prepoznaju. Sa druge strane Miloš Delibašič je sud pitao kada će mu biti vraćeno šest džakova njegove garderobe.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović

- Razumem da ne može da mi se vrati garderova koja se veštači ali ima one koja nije predmet veštačenja. U tim džakovima imam pantalone, košulje, šorceve, novčanik, mokasine...

Nikola Bojović (39) ubijen je u centru Beograda naočigled brojnih prolaznika, 29. aprila 2013. godine u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru. U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.

Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjiči se Saša Cvetanović zvani Pitbul (34), dok su ostali optuženi Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Bojani. Za organizovanje obog ubistva sumnjiče se Slobodan Šaranović, koji je ubijen u martu ove godine u Budvi, i crnogosrki državljanin Ratko Koljenšić.

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića nastavlja se 4. i 5. maja.

Daljinac baner

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semendria

    12. april 2017 | 15:30

    Ubiše momka ni krivog ni dužnog. Zatvor će im biti nagrada do daljnjeg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA