Velike gužve na granici između Slovenije i Hrvatske: Čeka se 3,5 sata, praznici napravili kolone vozila

Od prošlog petka pooštrena je kontrola evropskih granica pa je zbog izmena šengenskog zakona dugo čeka na granicama

  • 2

Na graničnom prelazu Bregana, na izlazu iz Slovenije ka Hrvatskoj već su počele praznične gužve u saobraćaju, pa se na prelazak čeka oko 3,5 sata, dok je na svim ostalim prelazima - Bajakovu, Pasjaku i Macelju, saobraćaj pojačan za teretna vozila, saopštio je Hrvatski autoklub.

 

Ako planirate u Hrvatsku, od danas morate da ispunite OVA TRI USLOVA da biste prešli granicu!

 

Ministar turizma Gari Kapeli je juče, a povodom predstojećih uskršnih praznika, poručio da se ove godine očekuje dvocifreni rast turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, kao i da veruje da se zastoji na granicama ne bi smeli ponoviti.

 

Kapeli je za Hinu kazao da se nada da predstojećeg vikenda niko neće morati dugo da čeka na granicama, kao i da će i domaći putnici sliditi uputstva nadležnih organa, koji su već upozorili na pojačan putni saobraćaj prema moru i to od danas.

 

Pojačan je i saobraćaj teretnih vozila na graničnim prelazima Bajakovo (kolona je duga oko 3 km), Bregana (500m), Pasjak, Macelj, Rupa.

 

Autobuski saobraćaj pojačan je na graničnim prelazima:

 

ulazak: GP Macelj (izlazak iz Slovenije oko 45 min)

izlazak: GP Pasjak (ulazak u Sloveniju oko 1 sat)

oba smera: GP Bregana (2 sata).

 

Od prošlog petka pooštrena je kontrola evropskih granica pa je zbog izmena šengenskog zakona dugo čeka na granicama. Slovenija na graničnim prelazima s Hrvatskom dužna je da skenira putne dokumente državljana EU i trećih država radi provere u bazi podataka Šengenskog informacijskog sistema (SIS).

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    13. april 2017 | 15:40

    Juce sam bio na Bregani Slovenija-Hrvatska kolona ogromna pa sam izasao za Obrezje na malu granicu i tu sam cekao 2.5sata a nije bilo kontrola medjutim kad sam dosao do granice kazu mi da na taj prelaz smeju samo drzavljani EU al su me ipak pustili mada nigde nista ne pise tako da savetujem svima ko treba da krene da idu kasno nocu mislim da je manja guzva

  • Mile

    13. april 2017 | 12:13

    Mislili da su EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA