TELEGRAF ISTRAŽUJE: Gde možete da kupite klime po najboljoj ceni!

Cene klima uređaja u Srbiji kreću se od 20.000 do 75.000 dinara, dok je za njihovu ugradnju potrebno izdvojiti dodatnih 70 evra, a u tu cenu uračunata je ugradnja i bakarna cevna instalacija do tri metra, dok se svaki naknadni metar posebno naplaćuje

  • 0

Vreli dani, koji su prouzrokovani toplim talasom iz Sahare, već neko vreme "haraju" Srbijom, a najtraženiji proizvodi koje ljudi ovih dana kupuju jesu uređaji za rashlađivanje - ventilatori i klima uređaji. Telegraf se potrudio da za vas pronađe one po najpovoljnijim cenama.

Interesovanje za kupovinu klima uređaja je nikad veće, a radnici iz prodavnica bele tehnike upozoravaju kupce na mnoge dodatne troškove prilikom kupovine tih uređaja.

- Ovih dana u porastu je potražnja za klima uređajima. U ponudi su mnogi modeli, ali mi posebno apelujemo na kupce da obrate pažnju jer je negde istaknuta samo cena aparata, na koju oni dodatno treba da plate ugradnju i eventualnu cev - kaže prodavac iz jedne od radnji u kojoj se prodaju klima uređaji.

Cena klima uređaja zavisi od veličine klime, te se tako popularna devetka može naći i za 20.000 dinara, dok su one jače dvanaestice nešto skuplje i kreću se od 27.000 do 75.000 dinara.

Najjeftiniji klima uređaj jačine 9, marke "Midea", našli smo u CBT, sa split sistemom po ceni od 2o.000 dinara, a uređaj jačine 12 marke "Vivax" u "Tehnomarketu" po ceni od 27.299 dinara.

Najskuplji model, ali, kako kažu prodavci, i jedan od najboljih je "Galanz AUS", sa svim neophodnim dodacima, koji na akciji košta 75.000 dinara.

Prilikom kupovine klima uređaja kupci treba naročito da obrate pažnju na to da li je istaknuta cena sa ugradnjom ili bez nje, jer se ona u mnogim radnjama plaća posebno i košta do 70 evra.

Na internet sajtu firme "Home Cool System", koja se bavi prodajom, ugradnjom i servisom klima uređaja, mogu se videti cene ugradnje i servisiranja.

Tako vidimo da ugradnja klima uređaja košta, u zavisnosti od modela, do 70 evra, a u tu cenu uračunata je ugradnja i bakarna cevna instalacija do tri metra, dok se svaki naknadni metar posebno naplaćuje.

Servisiranje klima uređaja, čišćenje filtera i dopuna freona do 150 grama košta građane 2.200 dinara.

Prema savetima lekara, klimu u stanu treba podesiti tako da temperatura unutra bude niža maksimalno za osam stepeni u odnosu na spoljašnju temperaturu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA