NISMO SAMI: NLO viđen 200 puta iznad Srbije! (VIDEO)

Prvi primer pojave vanzemaljaca u Beogradu zabeležen je 1954, a poslednja "poseta" notifikovana je 2009, kažu u udruženju "NLO Srbija". Pogledajte neke od klipova poseta "malih zelenih" našoj zemlji

  • 6

U Srbiji od pre pet godina postoji organizacija koja prati, proučava i beleži pojave neidentifikovanih letećih objekata. Prema rečima predsednika organizacije "NLO Srbija" Miroslava Kostića, članovi ove organizacije su ljubitelji i verni pratioci ovakvih pojava, koje su se u prošlosti, daljoj i bližoj, dogodile u i nad Srbijom.

- Mi smo prva ufološka organizacija u Srbiji, i od 2007. godine prikupljamo podatke o NLO i graničnim fenomenima na prostoru Srbije. Trenutno imamo 13 stalnih članova širom naše zemlje, koji su aktivni i koji s puno ljubavi i interesovanja prate ove događaje - kaže Kostić.

On napominje da je NLO Srbija povezana sa sličnim udruženjima u regionu i Evropi. U najboljim su odnosima s organizacijom iz Bugarske, koja se veoma profesionalno bavi dešavanjima iznad njihovog vazdušnog prostora.

Osim Bugara, aktivna je organizacija i u Hrvatskoj, dok u Sloveniji ne postoji udruženje, već nekoliko ljubitelja koji prate rad "NLO-a Srbija". Ufolozi iz Crne Gore takođe nemaju udruženje, tako da se slobodno može reći da je Srbija lider u regionu u ovoj oblasti.

- "NLO Srbija" se trudi  da zadrži naučni pristup fenomenu nepoznatih letećih objekata. Ne bavimo se nagađanjima i ne donosimo prevremene zaključke, a u teorijama pokušavamo da ostanemo što je moguće objektivniji. Mi smo hroničari fenomena koji nije dovoljno istražen i trudimo se da našim pokolenjima obezbedimo rešenje misterije koja postoji koliko i sam čovek - kaže Kostić.

Ukoliko želite da se informišete više o ovom udruženju i eventualno da postanete član, posetite internet stranicu ove organizacije. Tu možete videti i konkretne slučajeve pojave NLO-a u Srbiji, koji su beleženi od polovine 20. veka.

Prvi primer pojave vanzemaljaca u Beogradu zabeležen je 1954, a poslednja "poseta" je zabeležena 2009. godine.

- Tog 25. oktobra 1954. iznad Beograda proleteli su velikom brzinom svetleći objekti jajastog oblika i taj prizor videle su stotine ljudi.

Nekoliko NLO- a, neki opisani kao jajasti, a neki u obliku strele, preleteli su iznad Beograda oko 6.15 časova prepodne. Među svedocima su bili i Vladimir Aivas, aeronautički inženjer, Stjepan Đitkol, kapetan vazduhoplovstva, kao i zaposleni na Zemunskom aerodromu. Isti ili slični objekti su primećeni u Austriji i Italiji istog dana - piše na sajtu ovog udruženja o prvom zabeleženom slučaju.

O poslednjoj pojavi, od pre 3 godine, svedočio je Stefan Stepanović, 63-godišnji elektrotehničar, koji je tvrdio da je vanzemaljce video nad Košutnjakom.

- Bila je formacija četiri leteća objekta, udaljenih jedan od drugog na par sekundi,  bez zvuka su leteli iz pravca grada prema Vidikovcu. Prvo smo pomislili da su avioni, međutim, toliko su blizu leteli jedan za drugim da je prosto nemoguće da su avioni, a i svetla su bila identična na sva četiri objekta. Kretali su se relativno sporo tako da smo mogli lepo da ih vidimo. Oblik letelice se nije video zato što je intenzitet svetla bio prilično jak, što je neuobičajeno za avione. Nikakav zvuk se nije čuo. U našem vidokrugu su se zadržali oko 30 sekundi, išli su pravo i bili na istom rastojanju. Posle njihovog prolaska sevale su munje, ali grmelo nije - ispričao je ovaj svedok.

U "NLO Srbija" kažu da je od 1954. do danas zabeleženo oko 200 "poseta" vanzemaljaca vazdušnom prostoru iznad Srbije!

Na društvenoj mreži "Jutjub" mogu se videti klipovi, koji svedoče da su se vanzemaljci redovno pojavljivuju u gotovo svim delovima naše zemlje:

Pogledajte neke od njih:

Poslednji primer lažnog NLO-a nad Srbijom uočen je u Zaječaru, gde su lokalni meštani za kineske helijumske balone mislili da su vanzemaljci.

(I. M.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA