≫ 

Uskrs na Kosovu uz pripadnike policije: Od petka povećane mere bezbednosti

Na Kosovu je u petak veče policija počela da primenjuje poseban operativni plan zbog mogućih terorističkih napada

  • 2

Vaskrsenje Hristovo svečano se proslavlja na Kosovu i Metohiji liturgijama u Gračanici, Visokim Dečanima, hramu Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i drugim manastirima Eparhije raško-prizrenske.

Sve lepote južne srpske pokrajine: Pogledajte kako se Kosovo menjalo u poslednjih 100 godina (FOTO)

Svečanom ponoćnom litijom oko hrama Sv. Dimitrija, prazničnim pesmama i crkvenim zvonima u Kosovskoj Mitrovici obeležen je početak praznovanja Vaskrsenja Hristovog.

U neposrednoj blizini hrama Sv. Dimitrija mogu se videti i pripadnici Kosovske policije.

Liturgiju u manastiru Gračanica služio je Episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom eparhije i sestrinstvom manastira.

Na Kosovu je u petak veče policija počela da primenjuje poseban operativni plan zbog mogućih terorističkih napada. Povećali su mere bezbednosti, što je podrazumevalo i više policajaca u blizini manastira.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    18. april 2017 | 08:10

    Ko nase brani od siptara koji zive u Srbiji a ima ih jos malo vise nego nas Srba sve ste im previlegije i pomoc dali pa mogu da rade sta hoće. Mislim da vidi narod sta se radi pa cuti samo neznam dokle a vidi iGOSPOD BOG sve ce im vratiti samo polako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA