Bogdanović: Šta još Srbima treba da se desi?

Ministar za Kosovo i Metohiju kazao je da nijedan zločin nad Srbima nije rasvetljen, što ohrabruje one koje ih čine i upitao kada će međunarodna zajednica početi da brine i o Srbima u pokrajini

  • 0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je povodom ubistva dvoje Srba u povratničkom selu upitao šta još Srbima treba da se desi da bi međunarodna zajednica i vlasti u Prištini počeli na adekvatan način da brinu o srpskoj zajdnici u pokrajini.

Bogdanović je ocenio da su uzrok ovakvih i sličnih zločina koji se dešavaju na Kosmetu neotkrivanja do sada počinjenih zločina nad Srbima.

- Nijedno ubistvo koje se dogodilo na Kosovu i Metohiji gde su žrtve bili Srbi nije rasvetljeno, niko nije sankcionisan zbog njih i takva situacija ohrabruje ljude koji to rade i koji su spremni na takve zločine - rekao je Bogdanović.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosmet Oliver Ivanović izjavio je da smrt srpskog povratničkog bračnog para, međunarodna zajednica treba da shvati kao alarm i da je na Kosovu još dugo potrebno međunarodno prisustvo. Ovakav tragičan događaj, kako je rekao, se mogao očekivati naročito nakon nekorektnog ponašanja pripadnika KPS- a prema Srbima tokom obeležavanja Vidovdana.

- Nikakva nezavisnost Kosova, očito da im je potrebno još dugo nadziranje i sankcionisanje lošeg ponašanja jer je ovo rezultat veoma lošeg i  opasnog ponašanje institucija - zaključio je Ivanović.

Predstavnik povratničkog sela Talinovac kod Uroševca na Kosovu Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana pronađeni su sinoć mrtvi u svojoj porodičnoj kući. Ubijene supružnike pronašao je komšija, koji im je došao u posetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA