≫ 

Skandal iz Larnake šokirao Srbiju: Grčki carinik pravio haos, urlao na srpsku decu i vodiče (FOTO)

On bi tek danas trebalo da se vrati za Beograd, zajedno sa suprugom i najstarijom devojčicom iz grupe, za koje nije bilo mesta u avionima koji su poslati po njih

  • 30

Drama u Larnaki srećno je okončana, deca su juče ujutro doputovala na Aerodrom "Nikola Tesla", ali domaća javnost i pojedinci su za sve okrivili Dejana Tošića, direktora KUD "Izvor", umesto grčkog carinika koji je napravio celu zbrku na aerodromu na Kipru.

 

Deca iz Srbije zarobljena na aerodromu na Kipru: Grci im ne daju da pređu u turski deo!

 

- Šta da vam kažem, javnost je mene okrivila za sve, a kako sam ja mogao da utičem na mozak tog carinika. Verujte mi, za proteklih 19 godina nikada nisam imao ovakav problem, a gostovali smo svuda, preko Izraela, Tunisa, Dubaija, Italije, Francuske, Grčke - kaže Tošić.

 

On bi tek danas trebalo da se vrati za Beograd, zajedno sa suprugom i najstarijom devojčicom iz grupe, za koje nije bilo mesta u avionima koji su poslati po njih.

 

Kako Tošić objašnjava, prvi deo grupe od osmoro dece već je prošao granicu, kada je naišao treći carinik i odvojio ih sa strane.

 

Printskrin: google.maps, Foto: Facebook

Printskrin: google.maps, Foto: Facebook

 

- Počeo je da viče na nas kako možemo da idemo da igramo u turski deo Kipra, napravio je celu zbrku, iako smo mi uredno imali sve papire. Pa u tom trenutku su prolazila deca iz jednog ansambla iz Bugarske, koji je takođe trebalo da nastupa na istom festivalu.

 

- Kada sam pitao zašto njih ne zaustavi, objasnio mi je da oni imaju pasoše EU, a mi nemamo. Odmah sam zvao organizatore festivala, a oni su alarmirali UN i Unesco jer nisu imali pravo da nam zabrane prolazak - navodi Tošić.

 

Na pitanje da li se plaši da će zbog cele situacije imati probleme, odgovara:

 

- Ne plašim se jer ja nisam mogao ni da pretpostavim da će ovo da se desi. KUD "Sveti Sava" je bio više puta na istom festivalu i nisu imali problema, i mi smo od njih dobili pozitivno pismo za festival - završava Tošić.

 

Naglašava da su ljudi iz ambasade bili tu da pruže podršku, ali nisu mogli da utiču na ponašanje grčkih službenika.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gost

    19. april 2017 | 08:48

    Razumem da je festival i da muzika i igra nemaju granica, ali ko je odobrio putovanje te dece u deo Kipra koji zvanicna Srbija ne priznaje?? Po meni nije bas pametna odluka, osim ako je Kipar priznao Kosovo, ako nije onda stvarno nismo fer igraci.

  • Земунац

    19. april 2017 | 08:20

    Како би у Србији реаговали да нека фоклорна група из Грчке, гостује код Тачија у Приштини, на дан када шиптари славе неки свој сепаратистички празник?

  • Bravo za carinika patriotu

    19. april 2017 | 08:22

    Šta će deca na Uskrs na okupiranom delu Kipra od strane Turaka.Dobro da nisu išli i kod Tačija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA