Ginekolog 9 meseci lagao pacijentkinju da je trudna: Davao joj hormonalnu terapiju i ubeđivao da se u njenom stomaku razvija život (FOTO)

Tokom svakog pregleda davao joj je lažne eho snimke na kojima se vidi plod, prepisivao joj je hormonalnu terapiju da bi se veštački pokazali parametri koji će je ubediti da je trudna

  • 17

Ginekolog iz Skoplja, doktor Nikolče Damčevski devet meseci je manipulisao i lagao njegovu pacijentkinju govoreći joj da je trudna, iako u njenom stomaku nije bilo ni ploda, niti bebe.

 

Ispovest Ivane, koja nije mogla da zatrudni godinama: Molila sam se Svetom Nektariju i začula zvuk truba s neba. Sad nosim blizance (FOTO)

 

Tokom lažne trudnoće, doktor je vršio ginekološke preglede, merio grlić materice, verbalno je ubeđivao da je trudna, terao ju je da prima nepotrebne lekove i terapije, a pravio joj je i ginekološke skrininge radi detaljnog pregleda ploda.

 

Tokom svakog pregleda davao joj je lažne eho snimke na kojima se vidi plod, prepisivao joj je hormonalnu terapiju da bi se veštački pokazali parametri koji će je ubediti da je trudna, pa čak joj je rekao da nosi muško dete.

 

Pacijentkinja, koja je želela da ostane anonimna, skopskoj internet Nova televiziji je ispričala neverovatnu prevaru koju je doživela, a kao dokaz priložila je kompletnu medicinsku dokumentaciju.

Ona je podnela tužbu protiv ginekologa zbog više krivičnih dela – Teška dela protiv zdravlja ljudi, prevare i falsifikovanja isprava.

 

Ova žena, koja je četiri puta bezuspešno pokušala da ostane trudna, svoje poverenje je dala lekaru koji je tada radio u jednoj, a potom u drugoj privatnoj bolnici. Od septembra prošle godine radi na državnoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

 

Printskrin: Nova TV

Printskrin: Nova TV

 

- Imala sam nekoliko nesupešnih trudnoća, a kada smo dobili besplatni vaučer od Fonda za zdravstveno osiguranje za "in vitro", dogodio se monstruozni čin. Doktor Nikolče Damčevski još na početku me je ubeđivao da sam trudna, iako sam imala menstruaciju. Davao mi je hormonalnu terapiju i inekcije protiv koagulacije krvi, ubeđivao me je da se u mom stomaku razvija život. Iako sam bila bombardovana sa terapijom, ja i suprug smo bili presrećni. Kupovali smo odeću, igračke, krevetac, sređivali dečiju sobu. Prilikom svakog odlaska na pregled lekar je merio dimenzije bebe, puštao mi srčani ritam, davao nam ga gledamo slike sa eho snimaka. Čak nam je rekao i pol, veleći da je beba muško - ispričala je ova četrdesetogodišnja žena reporteru Nove TV.

 

Kako se približavao datum porođaja, ginekolog je sve više odlagao porođaj uz obrazloženje da još nije došlo vreme za to. U jednom trenutku je predložio da se porođaj izvrši u bolnici u Prilepu, ali je žena to odlučno odbila. Kada više nije mogao da odlaže “porođaj”, ginekolog je pozvao njenog muža i saopštio mu da žena nije ni bila trudna.

 

Da priča bude još bizarnija, ginekolog je mužu predložio tri opcije: Da njegovu ženu “porodi” sa carskim rezom i da joj posle kaže da je beba mrtva rođena; da je uspava sa anestezijom u ambulanti, da joj uradi kiretažu i ponovo da joj kaže da je beba bila mrtva, ili da joj suprug saopšti da uopšte nije bila trudna.

 

Printskrin: Nova TV

Printskrin: Nova TV

 

Šokiran onim što je čuo, suprug se vratio kući po ženu, koja je već spakovana čekala da ide na porođaj. Sa njom je otišao kod istog ginekologa, koji joj je prvo dao neku inekciju, a potom rekao da sedne, jer to što će joj reći može da je uznemiri.

 

Tada joj je rekao da “svo vreme dok je mislila da je trudna, ustvari to nije bila”. Objasnio joj je da se radi o lažnoj trudnoći koja je navodno trebala da poboljša njene reproduktivne sposobnosti, da je imala spontani abortus u šestoj gestacijskoj nedelji i da su joj janici u lošem stanju. Za njeno dobro to joj tada nije rekao, a uspeo je navodno da njene reproduktivne organe vrati na stepen od pre 15 godina.

 

Šokirana, žena nije mogla da poveruje u ono što čuje od ginekologa u koga je imala toliko puno poverenja. Odmah je otišla na pregled na Kliniku za ginekologiju gde je dežurni lekar utvrdio da uopšte nije ni bila trudna, i sa nevericom je saslušao njenu neverovatnu priču.

 

Nakon drame koju je žena preživela, supružnici su angažovali advokata i tužili nesavesnog ginekologa.

 

Daljinac baner

 

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA